AKP'ye: Özür dile

Güncelleme Tarihi:

AKPye: Özür dile
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 02:14

Türkiye'nin, Suriye topraklarındaki IŞİD’e yönelik hava harekatı ile ülke geleninde örgütlere yönelik operasyonlara HDP’den tepki geldi.

Haberin Devamı

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İdris Balüken ile Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş iki ayrı açıklama ile partinin tepkisini ortaya koydu. Baluken ve Buldan’ın ortak açıklaması özetle şöyle:
“İzlediği yanlış politikalarla Türkiye’yi adım adım bölgesel bir çatışmanın içerisine doğru sürüklemeye çalışan AKP’nin tehlikeli yaklaşımlarını tüm kamuoyu kaygı ve endişeyle izlemektedir. Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da izlediği mezhepçi, tekçi, müdahaleci, hegomonik dış politikası iflas eden AKP, hatalarından geri döneceğine yanlışta ısrar etmektedir.
IŞİD’e destek veren, MİT TIR’larıyla silah gönderen Türkiye, bu hedefinde başarılı olamayınca, bu kez kantonların birleşmemesi için tampon bölge planını devreye koymak istiyor.

KAOSLA ERKEN SEÇİM

Haberin Devamı

İzlediği tüm yanlış politikaların bedelini 7 Haziran’da ödeyen AKP, bundan ders almamış olacak ki, kriz, kaos ve çatışma üreterek, böylesi bir iklimde ülkeyi erken seçime götürmeyi planlıyor. Toplum şunu görmelidir ki; IŞİD gibi barbar bir örgütün, bir tecavüz çetesinin yaptığı katliamlar, Türkiye’ye yönelik saldırılar, AKP’nin 3-4 yıldan bu yana Suriye’de izlediği yanlış politikaların sonucudur.
AKP’nin IŞİD’le mücadelesi samimi ve inandırıcı olmaktan son derece uzaktır.
Çözüm sürecini bitirerek, hem içeride çatışmalı ortamı başlatma, hem de tampon bölge hevesleriyle Türkiye’yi bölgesel bir savaşın içerisine sürükleme politikaları Türkiye’ye kaybettirir. AKP oy uğruna ülkeyi ateşe atmaktan, gençlerimizin hayatı üzerinden hesap yapmaktan vazgeçmelidir. Türkiye, IŞİD’e destek politikasıyla yüzleşmeli, AKP, iflas eden dış politikasından dolayı Türkiye halklarından özür dilemelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!