Çığrından çıkmıştı

Güncelleme Tarihi:

Çığrından çıkmıştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 02:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik yürüttüğü operasyonlarla ilgili, “DEAŞ başta olmak üzere, gerek bölücü terör örgütü PKK olsun, DHKP-C olsun, diğer terör örgütleri olsun, bu terör örgütlerine karşı her türlü adımı atacaktır. Bu bir kararlılıktır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün cuma namazı İstanbul Orman bölge müdürlüğü içindeki Fatih Ormanı Camisi’nde kıldı. Erdoğan, namazın ardından basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını şöyle yanıtladı:

“(Başbakan Davutoğlu’nun noktasal bir operasyon değil, devam edecek bir süreç açıklamasına ilişkin) Öncelikle ben şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tabii bu süreçte ölen vatandaşlarımızı da yine rahmetle anıyorum. Öncelikle bir şeyi tespit etmekte fayda görüyorum. 13 yıllık bir iktidar süreci içerisinde, öncelikle demokratik açılım süreciyle başlayan bir adım vardı. Ardından bir çözüm süreciyle taçlandıralım istedik. Görülen o ki bölücü terör örgütü bu attığımız adımlara olumlu yaklaşım vermediği gibi, istismarla karşıladı. Ve bu noktada 6-7 Ekim süreci bizler için bir üzüntü süreci oldu. Şimdi son gelinen aşamada ise artık bu iş tamamen çığırından çıkmış durumdaydı. Ve Güney’deki gelişmeleri de şöyle değerlendirdiğimiz zaman, Kuzey Suriye’deki gelişmeler, oradaki yapılanmalar, Türkiye’nin bu noktada çok daha farklı bir adımı atmasını gerekli kılıyordu. Çarşamba akşamı Sayın Obama ile bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmeyle de bölücü örgütün yanında DEAŞ (IŞİD) terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımız bizler teyit ettik.

Haberin Devamı


FARKLI BİR MÜCADELE


(Vatandaşların savaş tedirginliği yaşamasıyla ilgili) Önce ben vatandaşıma bir korku atmosferi içersinde yaşamamalarını tavsiye ederim. Ama şunu da bilmemiz lazım ki, şu anda biz çok çok farklı bir mücadeley girmiş bulunuyoruz ve sonuna kadar ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, böyle bir bedel ödüyoruz ama, bunun bedelini, bu terör örgütünü arkasına alanlar da ödeyeceklerdir.


GÜVENLİK ZAAFI VAR DEMEKTİR


İç Güvenlik Yasası çıkarıldıktan sonra, hala yüzleri kapalı, ellerinde silahlarla, İstanbul’da bile rahatlıkla yürüyebiliyorsa burada tabii bizim de güvenlik noktasında bir zaafımız var demektir. Ama ben de ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdim. Yürütemezsiniz dedim. Gereği neyse onlara anında bunu yapacaksınız. Bunu yürütüyorsak, burada güvenlik zaafımız var demektir. Neyse gereği bunu yapacaksınız. Yüzü, suratı kapalı olanlar yürüyemez. Gerek dün akşam, gerek gündüz Başbakanımızın riyasetinde yapılan güvenlik toplantısında bu hassasiyetler dile getirilmiş, kararlı bir şekilde adım atılacağına dair orada kararlar alınmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!