SGK sorgulama işlemleri (SSK hizmet dökümü, prim borcu, emeklilik yaşı sorgulama)

Güncelleme Tarihi:

SGK sorgulama işlemleri (SSK hizmet dökümü, prim borcu, emeklilik yaşı sorgulama)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 15:50

SSK sorgulama işlemleriniz ile hizmet dökümü alabilir, prim borcu, emeklilik yaşı ve maaşı sorgulama gibi birçok işlemi internet üzerinden yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK SORGULAMALARI İLE NELER ÖĞRENİLİR?

SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır.

Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir.

SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.
T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.

Haberin Devamı


SGK’ NIN GÖREVLERİ NELERDİR ?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun (SGK) bazı görevleri çeşitli birçok görevi bulunmaktadır. SGK’ nın bazı görevlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

• SGK, sosyal güvenliğe ait olan tüm konularda uluslararası gelişmeleri izlemektedir ve gerekli olan tüm değerlendirmeleri yapmaktadır.

• SGK, kendi kurumuna bağlı bulunan gerçek ve tüzel kişilere hizmet sunar ve bu şekilde onları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmektedir.

• SGK, sosyal güvenlik kapsamında kamu idareleri için iş birliği kurmaktadır ve bu şekilde koordinasyonu sağlamaktadır.

• SGK, bazı sosyal güvenlik politikaları uygulamaktadır. Bunlar; ulusal kalkınma politikaları ile yıllık uygulama programları gibi politikalarıdır.

• SGK, sosyal güvenlik politikalarının daha güncel, daha yeni, daha iyi olmasına yönelik çalışmalar yapar.

• SGK, yabancı ülkeler ile yapılacak olan sözleşmeleri yürütür ve bunlara ait çalışmalar yapar.

• SGK, bu kanun ile veya başka kanunlar ile kuruma verilen görevleri yerine getirmektir.

Bu şekilde SGK’ nın bazı görevlerini belirtmek mümkündür. Bu maddelerin dışında da SGK’ nın birçok görevi bulunmaktadır.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK) İLE YARARLANILAN BAZI HİZMETLER

SGK’ nın kendi resmi sitesinde E-SGM uygulaması üzerinden birçok farklı hizmetten yararlanabilir. SGK’ nın resmi sitesi üzerinden yararlanılan bazı hizmetler şunlardır: SGK Kesenek Bilgi Sistemi, SGK E-Bildirge, SGK Evrak Takibi, SGK Kart ile Prim Ödeme, SGK maaş bordrosu, SGK maaş hesaplama, SGK yurtdışı borçlanması, SGK borç ödeme, SGK işe giriş, SGK iş göremezlik, SGK SSK rapor parası, SGK yetim aylığı, SGK E-Hizmet, SGK SSK hizmet dökümü sorgulama gibi hizmetlerdir.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ İŞLEMLERİ

SGK hizmet dökümü işlemlerinizi e-devlet şifreniz ile e-devlet kapısı sistemini kullanarak şu şekilde yapabilirsiniz.

İlk olarak, www.turkiye.gov.tradresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada üst bölümünün sağında "E-Hizmetler"başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme giriniz.

Daha sonra ise yeni açılacak olan sayfanın sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

Sizde işlem yaparken zaman kaybı yaşamak istemiyorsanız bu harflerden "S"harfini seçiniz.

Açılacak olan sayfada seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu"seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler""4B Hizmetler""4C Hizmetler"şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Haberin Devamı

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

Son olarak, açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü yapınız.

Eğer sizde E-Devlet sistemi üzerinden sorgulama yapmak istiyorsanız size E-Devlet şifresi gerekmektedir. Ancak E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden işlem yapamazsınzı. Sizde şifre sahibi değil ve yeni şifre almak istiyorsaniz size en yakın PTT şubesine başvurup 2 TL işlem ücreti karşılığında şifre sahibi olabilirsiniz.

E- DEVLET SİTESİNİ ZİYARET EDEREK EMEKLİLİK YAŞINIZI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ


Bu yöntemle SSK ne zaman emekli olurum sorusunun cevabını öğrenmek için öncelikle PTT’lere üzerinde T.C. kimlik numaranızın yazılı bulunduğu nüfus cüzdanınızla başvurarak E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. PTT bu işlem karşılığında, şifrenizi ilk alışınızda 2 TL işlem ücreti almaktadır.

Haberin Devamı

Daha sonra aldığınız şifre ve T.C. kimlik numaranızla sisteme giriş yapıp linkleri takip ederek SGK emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz

BAKMADAN GEÇME!