CHP'li Gürsel Tekin: IŞİD ile aranıza mesafe koyun

Güncelleme Tarihi:

CHPli Gürsel Tekin: IŞİD ile aranıza mesafe koyun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 14:36

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti’nin dış politikasını eleştirerek, ’derin strateji’nin ’derin kepazeliğe’ dönüştüğünü öne sürdü. AK Parti’ye "IŞİD’le aranıza duvar örün" diyen Tekin, koalisyon görüşmelerinde CHP’de değil AK Parti’de sorun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, iktidarın dış politikasını eleştirdi. Tekin, "1 Mart tezkeresinden itibaren iktidarın ısrarla ’derin strateji’ dediği bizim ’derin kepazelik’ dediğimiz olayın kepazeliğinin Türkiye’ye faturasının ne kadar ağır olduğunu görüyoruz" dedi. Tekin, şöyle devam etti:

"Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra aklımızla oynarcasına, Türkiye’den Bulgaristan’a göç edenleri engellemek için ilk 30 kilometresi Eylül’de tamamlanan duvarın uzunluğunun 160 kilometreye çıkarılmasını hedeflediklerini söylemişti. Bana kalırsa öncelikle iktidarla IŞİD arasına duvar örülmesi gerektiğine inanıyorum. Güvenlik duvarlarının bir anlam ifade etmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. 2013 yılında AKP medyasının bütün ağır saldırılarına rağmen Ortadoğu’daki çeşitli ülkelere ziyaretlerimiz devam etti. İktidara ’yapmayın, etmeyin. Bizi kanamalı bir coğrafyanın parçası haline getirmeyin. En azından parlamentoya, ana muhalefete bilgi verin’ dememize rağmen maalesef bunların hiçbiri yapılmadı."

'PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ'

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti’nin dış politikasına yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

"Recep Tayyip Erdoğan, ’Esad kardeşimizle uzun süredir aramızda örülen tel örgüleri kaldırdık. Bundan sonra Antepli kardeşlerimiz elini kolunu sallayarak Şam’a, Şam’dakiler de Antep’e gelecek’ demişti. Hepimizi umutlandıran sevindiren bir süreçti. Üzerinden sekiz ay geçtikten sonra ansızın ne olduğunu bilinmeden Erdoğan ’sabrım taştı’ dedi ve sorunlar parça parça başladı. Reyhanlı’da 53 vatandaşımız hayatını kaybetti. İktidar yöneticileri koro halinde televizyonlara çıktılar ve ’bu patlamanın sorumlusu ESAD güçleri ve sol örgüttür’ dediler. El Kaide tarafından yapıldığı açıklanınca ’bunu bir savaş sebebe sayarız’ diyenler bu cümlelerin içinde boğuldular. Niğde’de bu cani örgüt, asker, polis ve vatandaşı üç kişiyi şehit etti. Gereği yapılmadı. 11 Haziran’da Musul Konsolosluğu’nda çok sayıda çalışan aylarca bu örgütün gözetimi altında kaldı. 1 Ekim’de Süleyman Şah Türbesi kuşatıldı. Hesap sorulmalı. 6 Ocak’ta Sultanahmet’te bombalı saldırı oldu. Hesabı sorulamadı. 23 Şubat’ta türbe ve karakol maskaralık içinde taşındı. Ardından HDP’ye bomba, Diyarbakır mitingine saldırı. 32 genç katledildi, iki asker şehit oldu. Perşembenin gelişi çarşambadan belli. Herkesin uyarılarına ikazlarına rağmen dikkate alınmadı."

'ÇOCUKLAR TERÖR ÖRGÜTÜNE KATILIYOR'

Gürsel Tekin, birçok ilden çocukların terör örgütünün katıldıklarını ve canlı bomba olarak ülkeye döndüklerini belirterek, "Hükümetin ivedilikli bu yanlış politikadan dönmesi lazım. Bu, derin strateji değil derin kepazeliktir. Bu kepazelikten Türkiye’nin vazgeçmesi lazım. Anlık istihbaratlarla ilgili anlaşmamız olduğunu biliyoruz. Yakın coğrafyamızda yaşanan konular konusunda anlık istihbaratlardan vazgeçiliyor mu? Bu sürecin sağlıklı yürüyebilmesi için yapılması gereken ne varsa hazırız. Ortadoğu’da barış için hazırız" dedi.

'KEŞKE OPERASYONDAN ÖNCE GÖRÜLEBİLSEYDİ'


Tekin, basın mensuplarının terör örgütüne yönelik olarak bugün gerçekleştirilen operasyonları sorması üzerine, "İstanbul ve büyükşehirlerde çok ciddi şekilde yoğunluklu bir örgütlenme olduğunu herkes biliyor. Bayram günü İstanbul’un ortasında cihat çağrısı yapanları gazeteler görüyor da istihbarat örgütü görmüyorsa vay bizim halimize. Keşke bu operasyonlar bunlar yapılmadan görülebilseydi" dedi.

'AKP’DE SORUN VAR'

CHP Genel Sekreteri Tekin, koalisyondan umutlu olduklarını belirterek, "Partinin tabanından tavanına kadar CHP son derece ilkesel 14 maddeyi kamuoyuyla paylaştı. Bu, ortak deklarasyondur. Örgütümüz Genel Başkanımızı tek yetkili kılmıştır. Onun alacağı her türlü karara saygılı olacağımızı bildiriyoruz. Davutoğlu’nun ısrarla ivedilikle ’kuralım’ çabasına rağmen AKP’de bir sorun var. Biz, kapalı kapılar ardından değil netlik içinde taleplerimizi ilettik. Umutlu olmaya çalışıyoruz. Üç siyasi partiyi bir araya getirme imkanımız olmadı. Yeni bir süreç başladı. Bunun sağlıklı yürüyebilmesi için ciddi katkı koymaya çalışıyoruz. Sonuç alınır mı alınmaz mı onu birlikte göreceğiz" dedi.

'İKTİDAR 300 POLİSLE GEZİYOR'


Tekin, basın mensuplarının sorusu üzerine erken seçimden kaçmayacaklarını anketlere göre oyunu artıran tek parti olduklarını ileri sürerek, şunları söyledi:

"CHP’nin seçimden sonra yaptığı beş farklı kamuoyu yoklaması var. Oyunu yükselten tek siyasi partiyiz. Biz erken seçimden kaçabilecek bir siyasi parti değiliz ama Türkiye’de bir yangın var. Tüm yangın ortamında erken seçimin yarar sağlamayacağını çok iyi biliyoruz. Israrla siyasi partiler ’erken seçim’ derse biz de hazırız. Yarın Türkiye coğrafyasında ne olacağını bilen biri var mı? İktidar, 300 polisle gezebilecek bir noktaya gelmişse vay halimize."

'KONGRELER ERTELENMEZ'

CHP Genel Sekreteri Tekin, olası erken seçimde kongrelerin ertelenip ertelenmeyeceği sorusu üzerine "Kongreler ertelenmez. İlçe seçimlerimizi yapacağız. Yetişirse il kongrelerimizi de yaparız. Yetişmezse kurultayı erken seçimden sonra yaparız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!