Ne olduğunu bilmeden 40 bin Euro değerindeki cihazı çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Ne olduğunu bilmeden 40 bin Euro değerindeki cihazı çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 10:32

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde fabrikaların bacalarından çıkan zehirli gazlarla diğer atıkların emisyon değerlerini ölçmede kullanılan ve Türkiye’de 5 adet bulunduğu belirtilen 40 bin Euro değerindeki cihaz çalındı. Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek kimliklerini belirlediği hırsızları İstanbul Kartal’da yakaladı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, cihazın değerini ve ne işe yaradığını bilmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Hırsızlık yapmak amacıyla İstanbul’dan Gebze’ye gelen M.Y., Y.D. ve S.K., Köşklüçeşme Mahallesi’nde bazı araçların çamlarını kırarak içerisinde bulunan malzemeleri çaldı. Şüpheliler bir araçtan, Türkiye’de sadece 5 adet bulunduğu belirtilen ve Sağlık Bakanlığı’nın özel izniyle bir firma tarafından ABD’den ithal edilen, fabrika bacalarından çıkan zehirli gazlar ile emisyon değerlerinin ölçülmesinde kullanılan 40 bin euro değerindeki cihazı da çaldı.

Hırsızlık olayının ardından harekete geçen Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, şüphelileri bir işyerinin güvenlik kamerası kaıtlarını inceleyerek tesbit etti. Daha önceden de sabıkaları olduğu anlaşılan M.Y., Y.D. ve S.K., İstanbul Kartal’da bir eve yapılan baskında yakalandı.

Şüpheliler, çaldıkları malzemeler arasında bulunan ölçüm cihazının ne işi yaradığını ve fiyatını bilmediklerini söyledi. Cihaz ve diğer araçlardan çalınan çok miktarda eşya, daha sonra sahiplerine teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!