Bursa’da şüpheli araç alarmı

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da şüpheli araç alarmı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 23:49

BURSA Polisi, eylem yapılacağı uyarısıyla yurt genelinde arandığı belirtilen Diyarbakır plakalı otomobili, Organgazi İlçesinde bir süre takip ettikten sonra durdurdu.

Haberin Devamı

Otomobilde yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, iki kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman illerinde ikisi asker üç polisin şehit olmasının ardından güvenlik güçleri alarma geçti. Ülke genelinde eylem yapacağı istihbaratı ile arandığı belirtilen Diyarbakır plakalı ve içerisinde 2 kişi bulunan otomobil, Yalova’dan Orhangazi ilçesi girişinde polis ekipleri tarafından fark edildi.

Orhangazi girişinde trafik polisinin eli kaldırarak dur işareti yaptığı otomobil, ihtara uymayın polis ve jandarma harekete geçti. Takibe alınan otomobil, 1 kilometre uzaklıkta bir restorantda durdu. Bu kişiler yemek yedikten sonra otomobil binerek haraket etti. Polis ve Jandarma ekipleri tarafından bir süre izlenen ve İstanbul istikametine dönen otomobil, yerleşim biriminden uzaklaşıldıktan sonra Orhangazi ilçesi Göl Kavşağında durduruldu.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından güvenli alana çekilen araçta yapılan aramada şüpheli bir durum bulunmazken, 2 kişi Emniyet’e götürüldü. Burada ifadeleri alınan kişilerin daha önce dur ikazı yapan polisi farketmediklerini ve Orhangazi’de bir yakınlarını ziyaret ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Daha sonra serbest bırakılan iki kişi otomobile binerek İstanbul istikametine hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!