Adliye önünde kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancalı saldırı: 3 yaralı, 12 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Adliye önünde kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancalı saldırı: 3 yaralı, 12 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 17:18

KARS Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davası sonrası taraflardan bir grup, diğer tarafa kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancalarla saldırıda bulundu. Olayda biri avukat 3 kişi yaralandı, iki karaftan 12 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Yenişehir Mahallesi, Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerindeki adliye sarayı önünde meydana geldi. Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü ile Sarıkamış’ın Balıklı köylüleri arasında daha önce meydana gelen arazi kavgası nedeniyle görülen cinayet davası sonrası olay çıktı. Cinayette bir kişinin hayatını kaybettiği Balıklı köylüleri, duruşma sonrası Yeşilyurt köyünden duruşmayı izlemek için gelen aileye kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancalarla ateş açtı.

Saldırıda Yeşilyurt köylülerinin avukatı Erzurum eski Baro Başkanı Faruk Terzioğlu bacağından, köyden Hikmet Aras göğsünden vuruldu. Ağır yaralanan 2 kişi Kars’taki hastanelere kaldırıldı. Saldırıda adliyenin camlarının kırılması nedeniyle bir personel de yüzünden yaralandı. Silahlı saldırı sonrası çok sayıda özel hareket, çevik kuvvet ekipleri olay yerine geldi. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, Balıklı köyünden 9, Yeşilyurt köyünden ise 12 kişi gözaltına alındı. Bu arada olay yerinde 2 kalaşnikof, 2 pompalı tüfek 4 de tabanca ele geçirildi. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!