Suriye tarafından Mehmetçik'e ateş açıldı: 1 şehit, 2 asker yaralı

Güncelleme Tarihi:

Suriye tarafından Mehmetçike ateş açıldı: 1 şehit, 2 asker yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2015 02:29

Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD’in Suriye-Türkiye arasında en çok kaçak geçiş yaptığı Elbeyli ilçesinde yığınak yaparak adeta etten duvar ördü. TSK’nın önlemleri nedeniyle geçişlerde sorun yaşamaya başlayan IŞİD, Mehmetçik’e ateş açarak Astsubay Mehmet Yalçın Nane’yi şehit etti. Mehmetçik’in karşılık vermesiyle IŞİD militanı öldürüldü. 5. Zırhlı Tugay’dan 4 tank da IŞİD hedeflerini vurdu.

Haberin Devamı

Son MGK toplantısında değerlendirilen istihbarat raporları doğrultusunda hükümet, TSK’ya sınır illerinde tedbirleri arttırma talimatı verdi. Tedbirler konusunda komutanlıklara genel bir direktif de iletildi. Bunun üzerine TSK, önemli birliklerini Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktalara kaydırdı. İstihbarat raporlarında IŞİD’in en çok yasadışı geçiş yaptığı belirtilen bölgelerde yığınak yapıldı.

Suriye tarafından Mehmetçike ateş açıldı: 1 şehit, 2 asker yaralı

Mehmetçik IŞİD ile böyle karşı karşıya gelmişti - 13 Haziran 2015


IŞİD ATEŞ AÇTI

Bu yerlerden biri de Kilis’in Elbeyli ilçesindeki sınır karakolunun bulunduğu bölgeydi. Karşıdaki Türkmen köyü Ayeşe, 1.5 yıldır IŞİD’in kontrolündeydi. Örgüt bölgeyi önemli bir lojistik ve insan geçiş merkezi yapmaya çalışıyordu. TSK, bölgede adeta etten duvar ördü ve 5. Zırhlı Tugay’a bağlı tank birlikleri de sınır hattında konuşlandırıldı. Bu önlemler nedeniyle dün saat 13.30 sularında bölgeden geçmeye çalışan bir grup karşılarında Mehmetçik’i buldu. IŞİD üyesi grup paniğe kapılıp sınırda devriye görevi yapan Mehmetçik’e ateş açtı. İlk ateş sırasında 1 astsubay şehit olurken, 2 uzman çavuş yaralandı. Şehit Astsubay’ın Yalçın Nane, yaralı uzman çavuşların da Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Askerler, saldırıya karşılık verince astsubay Nane’yi vuran IŞİD militanı anında öldürüldü. Militanların olduğu bölge uzun süre top atışına tutuldu. Çatışma saatlerce devam etti. Top atışları sonrası Suriye tarafında ufak yangınlar çıktı. Tank ve zırhlı araçlar bölgede sürekli devriye attı. Özel harekatçılar da tarlalarda tetikteydi. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan çatışmanın yaşandığı bölgeye gönderildi. Akşam saatlerinde tedbirler daha da artırılırken Elbeyli ilçe merkezini vatandaşlar Türk bayraklarıyla donattı.

Suriye tarafından Mehmetçike ateş açıldı: 1 şehit, 2 asker yaralı

13 Haziran 2015

Haberin Devamı

TSK’nın sınırı geçerek Türkmen köyünde IŞİD’e operasyon yaptığı iddia edildi. Ancak TSK ve hükümet yetkilileri bu iddiayı doğrulamadı. Türkiye’nin uluslararası bir karar alınmadıkça Suriye’ye geçmeyi planlamadığı, ancak angajman kuralları çerçevesinde bu tür saldırılara karşılık verileceği bildirildi. Saldırının büyüklüğü gerektirdiğinde BM Anlaşması’nın meşru müdafaayla ilgili maddesi gereğince sıcak takip yapılacağı da ifade edildi. mDHA


Anında vuruldu

Saldırının ardından tanklar, sınırı geçmeden IŞİD mevzilerini bombaladı. Yetkililer, 4 tank tarafından verilen karşılıkta IŞİD hedeflerinin imha olduğunu bildirdiler.




KİLİS VALİSİ TAPSIZ: ASTSUBAYIMIZ ŞEHİT OLDU
Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Dağ Hudut Karakoluna, Suriye tarafından ateş açıldığını belirtti. Güvenlik güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bölgeden açılan ateşe anında karşılık verdiğini vurgulayan Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

Suriye tarafından Mehmetçike ateş açıldı: 1 şehit, 2 asker yaralı


ŞEHİT ASTSUBAYIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

2 AYLIK EVLİYDİ
Gaziantepli Mehmet Yalçın Nane'nin 2 aylık evli olduğu, bugün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.

Haberin Devamı

Suriye tarafından Mehmetçike ateş açıldı: 1 şehit, 2 asker yaralı


BİR IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi.

BORDO BERELİLER GELDİ, ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Kilis Valiliği bugün saat 13:00 itibarıyla bugün sınır bölgelerinde 5 gün süreyle Özel Güvenlik Bölgesi ilan etmişti. Dün akşam saatlerinde özel kuvvetlere bağlı bordo bereli birlikler bölgeye gönderilip iki ayrı noktaya yerleştirildi. Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen alanda tarlaları olan vatandaşlar ise karar nedeniyle arazilerine gidemediklerini ifade etmişti.(DHA)

Suriye tarafından Mehmetçike ateş açıldı: 1 şehit, 2 asker yaralı

TUĞGENERAL DOĞAN BÖLGEYE GİTTİ

Bölgeye gönderilen çok sayıda tank ve zırhlı araçlar mevzilerindeki yerlerini koruyor. Sınırın karşı tarafındaki IŞİD mensuplarının konuşlandığı Halep'in Azez ilçesine bağlı Ayyuşa köyünde ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarının telsiz görüşmelerinden, yeni bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki duyumlar alması üzerine kritik noktalardaki görevli birlikler uyarıldı. Teyakkuz durumuna geçen hudut birlikleri, sınırın karşı tarafından gelebilecek her türlü terör saldırısına karşı gerekli önlemi aldı. Bölgeye gelen ve birliklere komuta eden Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan'ın geceyi askerlerle mevzide geçireceği öğrenildi.

Haberin Devamı

SAVAŞ UÇAKLARI KALKTI
Kilis'te, Suriye tarafında terör örgütü IŞİD teröristlerinin mevzilendiği yerden Mehmetçiğe açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olması 2 uzman çavuşun da yaralanmasının ardından Diyarbakır’da çok sayıda F16 savaş uçağı sınıra doğru hareket etti. (İHA) AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!