GBT ve Yargıtay dosyası sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

GBT ve Yargıtay dosyası sorgulama işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 14:42

İnternet üzerinde yer alan E-devlet sisteminden sabıka kaydı, GBT ve Yargıtay dosyası sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan bir sistem olan GBT (Genel Bilgi Toplama) T.C. Anayasası çerçevesinde işlemektedir ve anayasadan aldığı hakla bilgi topladığı için de tamamen yasal bir uygulama statüsündedir. Herhangi bir birimde çalışan herhangi bir devlet çalışanı adli bir karar ( mahkeme kararı ) olmadan GBT sistemi üzerine bilgi ekleyip çıkartamaz. Tamamen güvenli bu uygulamayı dijital platform sayesinde artık sorgulamak da çok kolay!

GBT KONTROLÜNDE ( SORGULAMASINDA ) HANGİ BİLGİLER ÇIKAR?

GBT taraması sonucunda adli makamlarca hakkınızda verilmiş her karar görülmektedir. Bunlara askerlik ile ilgili işlenilen suçlarda dahildir. Örneğin yolda herhangi bir polis sizi durdurup GBT sorgulaması yaptığında bundan yıllar önce mahkemece verilmiş ve cezanızın onaylanmış olduğu bir karar bu sorgulama sonucunda görülmektedir.

Haberin Devamı

ONLİNE GBT VE SABIKA KAYDI SORGULAMA İŞLEMLERİ

Adalet Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan GBT-Sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri internet üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir.

Vatandaşa önemli kolaylıklar getiren dijital hizmet teknolojisi şimdilerde Adalet Bakanlığı bünyesinde de vatandaşa online işlem kolaylığını sağlıyor. Vatandaşın artık Adalet Bakanlığı bünyesinde sabıka kaydı sorgulama gibi işlemlerini son derece kolay bir şekilde üstelik hiçbir şekilde vakit kaybetmeden gerçekleştirebilmelerine olanak sağlıyor.

Özellikle de anayasadan aldığı hak ile vatandaşın tüm yasal bilgilerini toplayan bir sistem olan GBT sistemi ile artık işleyişin çok daha seri olması sağlanıyor.

GBT sorgulama işlemleri Jandarma, Emniyet Teşkilatı, Gümrük Muhafaza Müsteşarlığı ve Sahil Güvenlik tarafından gerçekleştiriliyor. Vatandaşa dijital platformda sunulan online adli hizmetlerden bir diğeri ise Yargıtay dosya sorgulama hizmetidir.

YARGITAY DOSYASI NEREDEN SORGULANIYOR?


Vatandaş artık internet üzerinden Yargıtay’da olan dosyanın güncel durumunu ve yapılan işlemlerini kolay bir şekilde görebiliyor ve düzenli olarak internetten takip edebiliyor. Yargıtay resmi web sayfasından Yargıtay dosya sorgulaması işlemleri üyeliksiz olarak sadece dosya bilgileri ile gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı


E-Devlet sabıka kaydı sorgulama işlemlerini ‘E-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, sisteme giriş yapabiliyor ve resmi geçerliliği olan sanal sabıka kaydı belgelerini internet kolaylığında alabiliyorsunuz.

E-Devlet sistemindeki e-hizmetler kategorisinden Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama ekranından sabıka kaydı sorgulanabiliyor. Vatandaş artık internet üzerinden Yargıtay’da olan dosyanın güncel durumunu ve yapılan işlemlerini kolay bir şekilde görebiliyor ve düzenli olarak internetten takip edebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!