Sınırda yüzlerce kişi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sınırda yüzlerce kişi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 17:18

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye'nin kara hudutlarından yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 1432 kişinin yakalandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri, sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan bin 432 kişiyi yakaladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından dün Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan bin 342 kişi ile Türkiye'den Suriye'ye girme teşebbüsünde bulunan 5 kişi yakalandı.

Suriye hudut hattında, bin 695 karton sigara, 18 kilogram muhtelif gıda malzemesi, 132 kilogram tütün, 4 cep telefonu, 150 cep telefonu hattı, 3 elektronik eşya ve 5 büyükbaş hayvan ele geçirildi. Irak sınır hattında ise bin 200 kozmetik malzeme bulundu.

Yasa dışı yollarla Türkiye'den 83 kişi Yunanistan'a, 2 kişi de Bulgaristan'a girmeye çalışırken yakalandı. Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 212, Jandarma Genel Komutanlığı ise 244 kişi hakkında işlem yaptı.

Yunan savaş uçaklarından taciz

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait sekiz F-16 ile Suriye hududu ve Şanlıurfa-Suruç bölgesinde hava muharebe devriye uçuşu yapıldı. Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında altı F-16 uçağıyla eğitim uçuşu gerçekleştirildi. Bu görev esnasında, iki F-16 uçağı, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağınca bir dakika süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi. Angajman kuralı gereği tacize, Türk uçaklarınca aynıyla karşılık verildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı unsurlar da 4 bot ile Türkiye-Suriye yan hududunda deniz trafiği görevi icra etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!