Özkes'in istifası hakkında çarpıcı iddia

Güncelleme Tarihi:

Özkesin istifası hakkında çarpıcı iddia
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 10:51

Eski müftü İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Haziran’da ikinci kez seçildiği CHP’den istifa etti. İstifasını sosyal medyadan tek cümlelik “CHP’den istifa ettim” mesajıyla duyuran Özkes, istifa dilekçesini Meclis Başkanlığı’na gönderdiğini açıkladı. Özkes’in istifasının Parti Meclisi (PM) yedek üyesi Hakkı Süha Okay’ın önce PM’ye ardından da MYK’ye alınmasıyla ilgili olduğu öne sürüldü. Özkes’in CHP’nin belediye başkan adayı olduğu İstanbul Üsküdar İlçesi CHP örgütünün yenilenmesiyle ilgili parti yönetimiyle ters düştüğü de bir diğer iddia.

Haberin Devamı

Özkes’in istifasını MYK toplantısı sırasında öğrenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk değerlendirmesinin “Hayırlı olsun” şeklinde olduğu belirtilirken, ilk açıklama da CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, “Bu aile içi bir mesele, konuşur çözeriz. Kendisini de aradım partinin genel sekreteri olarak dilekçesini işleme koymadığını bildirdim. Yanıtı ‘Sizin takdiriniz’ oldu” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da düzenlediği basın toplantısında, “Zaman zaman CHP örgütleri ile vekiller arasında bir takım anlaşmazlıklar olabilir. Bunlar partiyle yolunu ayıracak noktaya gelmez. Anlık kızgınlık içinde verilen kararlar da kalıcı olmaz” açıklamasını yaptı.

LEVENT GÖK İKİ SAAT GÖRÜŞTÜ

Tekin ve Koç’un açıklamalarının ardından CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Özkes’le görüşerek “İstifasını geri alması” ricasında bulundu. Gök, Özkes’le yaptığı görüşmeye ilişkin, “Kendisinin kırgınlıklarını anlayışla karşılıyoruz. Bundan sonraki süreçte hem partiye hem ülkeye yapacağı hizmetler olduğunu da düşünüyoruz. Bu bağlamda Sayın Özkes’in kararını gözden geçireceğine inanıyoruz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

İSTİFA HAKKINDA FLAŞ İDDİA

Özkes’in istifa haberi üzerine yapılan yorumlardan biri de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun PM yedek üyelerinin ilk sırasında yer alan Hakkı Süha Okay’ın PM’ye alınması için İhsan Özkes’in istifasını istediği, kurultayda en yüksek oyu olan Özkes’in de bu talebe kızarak partiden istifa ettiği yolundaydı.
Parti kulislerinde dolaşan iddiaya göre Aralık ayı sonunda yapılacak kurultayda ve olası bir erken seçimde Kılıçdaroğlu muhalif kanadın bir hamle yapmasını önlemek için Hakkı Süha Okay’ı MYK’ya almak istiyor. MYK’de ya örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün ya da Genel Sekreter Gürsel Tekin’in yerine Hakkı Süha Okay’ı atamayı düşünen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun PM üyeleri içinden neden başka bir üye değil de İhsan Özkes’in istifasını istediği konusunda ise bir yorum yapılmıyor.

CHP'DEN AÇIKLAMA
CHP, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in Parti Meclisi'nden istifaya zorlandığı yolundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
CHP İletişim Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bugün bazı medya organlarında CHP İstanbul Milletvekili Sayın İhsan Özkes’in Parti Meclisi'nden istifasının istendiği yolunda haberler çıktı. Bu haberler tamamen gerçek dışı ve hayal ürünüdür" denildi.

HAKKI SÜHA OKAY’IN MYK ŞANSI

Özkes’in, Gök’ün ricasına vereceği yanıtın olumsuz olması halinde eski CHP Genel Başkan Yardımcılarından Hakkı Süha Okay, Parti Meclisi’nin yeni üyesi olacak.
Son CHP Kurultayı’nda Parti Meclisi üyeliğine aday olan Okay 5’inci yedek olmuştu. Levent Gök ve Özgür Özel’in Grup Başkanvekilliği, Şafak Pavey’in de TBMM Başkanvekilliği nedeniyle PM’den istifa etmişti Aykut Erdoğdu da PM üyeliğinden, yolsuzluklarla ilgili araştırmalarını gerekçe göstererek istifa etmiş, Erdoğdu’nun istifası Murat Özçelik’e önce PM, ardından MYK üyeliğinin yolunu açmıştı. Özkes’in istifadan vazgeçmemesi halinde PM’ye girecek olan Okay’ın olası bir MYK değişikliğinde Genel Başkan Yardımcılığına getirilebileceği savunuluyor.

Haberin Devamı

EN YÜKSEK OYLA PM’YE GİRMİŞTİ

2011’de CHP’den milletvekili seçilen Özkes, 2014 yerel seçiminde Üsküdar’da CHP’nin belediye başkan adayı olarak yarışmıştı. CHP’nin son Parti Meclis’nde en yüksek oyla yönetime giren Özkes, genel seçimde ise Kılıçdaroğlu’nun kararıyla önseçime girmemiş ve kontenjandan listeye alınmıştı. 7 Haziran’da oluşan parlamentoda ilk istifa kararı Özkes’ten geldi. Özkes, Twitter hesabından dün öğle saatinde istifasını tek cümleyle duyurdu. Özkes’in önceki gün Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve ayrılık gerekçesini aktardığı öğrenildi. Özkes’in ani kararı diğer parti yöneticilerine ise sürpriz oldu. CHP yöneticileri önce Özkes’in sosyal medya hesabının hack’lendiğini düşündü. Ancak sonraki dakikalarda Özkes’ten, istifa dilekçesini Meclis Başkanlığı’na gönderdiğine ilişkin açıklama geldi.

Haberin Devamı

AK PARTİ KOALİSYONU İSTEMİŞTİ

Özkes, istifasından önce verdiği son röportajlarda AK Parti-CHP koalisyonunun ülkeye istikrar getireceğini söylemişti. Özkes, “Böyle bir koalisyon kurulursa, AKP’nin 13 yıllık iktidarındaki tahribatlar sona erer demokrasi yolunda meyveler toplanmaya başlandığı zaman da tadından yenmez” demişti. Meclis Başkanlığı yarışındaki “dinsiz” sözlerinden dolayı MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nu da “tövbe etmeye” çağırmıştı. 2014 yerel seçiminde Üsküdar’da AK Parti’nin adayı karşısında partisinin oylarını artıran Özkes, birkaç bin oy farkla başkanlığı kazanamamış, ancak önemli usulsüzlük iddialarında bulunmuştu. Özkes, seçim çalışmaları sırasında ve seçim günü itiraz sürecinde CHP örgütünce yalnız bırakılmaktan da yakınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!