Suruç'taki patlamanın simgesi olan Çağla Seven yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Suruçtaki patlamanın simgesi olan Çağla Seven yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 01:29

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki patlamada ağır yaralanan ve yanında yatan Gökçe Çetin’le el ele tutuşmuş fotoğrafı dün Hürriyet’in birinci sayfasında yer alan Dr. Çağla Seven, hayata tutundu.

Haberin Devamı

Vücudundan 100’ün üzerinde bilye çıkarılan 27 yaşındaki Seven, dün solunum makinesinden çıkarıldı. Genç doktor, son TUS sınavında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi çocuk hastalıkları ve sağlığı uzmanlığını kazanmıştı. TTB Olağandışı Sağlık Hizmetleri Kolu Üyesi Dr. Ali Özyurt, Dr. Seven ile 10 gün önce Suadiye sahilinde karşılaştıklarını belirterek, “TUS’u kazandığı için çok mutluydu. Eğitim alacağı hastaneye yakın olsun diye Pendik’de ev kiraladığını anlattı” dedi.

Suruçtaki patlamanın simgesi olan Çağla Seven yaşıyor
Güne damga vuran fotoğraf

ZAFER İŞARETİ YAPTI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Pazartesi günü meydana gelen bombalı saldırıda yaralananlar arasında bulunan Doktor Çağla Seven, akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla İstanbul'a getirildi. Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçaktan alınan Seven, ambulansa konularak Çapa'da bulunan İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Sedyeyle ambulanstan alınan Seven, kendisini karşılamaya gelen kalabalığın alkışları ve sloganları eşliğinde yoğun bakım servisine yatırılmak üzere hastane kapısından içeri götürüldü. Bu sırada Seven'in arkadaşlarından birinin 'Seni seviyoruz Çağla' diye seslendiği duyuldu. Alkışlara, güçlükle kaldırdığı eliyle zafer işareti yaparak karşılık veren Seven'in bazı arkadaşlarının da gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Haberin Devamı

Suruçtaki patlamanın simgesi olan Çağla Seven yaşıyor

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTEDEN HOCASI REFAKAT ETTİ

Çağla Seven'e uçuş sırasında ailesiyle birlikte İstanbul Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Enver Dayıoğlu'da refakat etti. Aynı zamanda Seven'in üniversiteden hocası olan Dayıoğlu, hastane önünde yaptığı açıklamada, Seven'in hayati tehlikesinin olmadığını ama sıkı takip etmeleri gerektiğini söyledi. Dayıoğlu, “Çağlamız bizim çok değerli öğrencimizdi, daha sonra mezunumuz oldu. Kendisi, tam Pediatrist olmak üzere uzmanlığına başlarken bu üzücü olay meydana geldi. Hakikatten çok ciddi bir yaralanmaydı, solunumu durmuştu, büyük kan kaybı vardı. Orda çok güzel müdahale edildi. Şu anda hayati bir tehlike göremiyoruz ama çok ciddi takip etmek lazım. Elimizden geldiği kadar burada devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!