Mahkeme harfleri karıştırınca icralık oldu

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme harfleri karıştırınca icralık oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 09:21

Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan Yusuf Hışıl, yıllardır oturduğu evini satınca başına gelmedik kalmadı. Bir başka borçlu ile aynı ismi taşıyan ancak soy isimlerinin de sadece son harfleri değişik olan Yusuf Hışıl isimli şahıs, aynı ilçede yaşayan Yusuf Hışır’ın kendisi olmadığını ispatlamak için kapı kapı dolaşıp yardım istiyor.

Haberin Devamı

İncirliova’da ikamet eden Yusuf Hışıl 29 Aralık 1992 tarihinde 750 metrekare arsa içerisinde bulunan iki daireli bir ev satın alıp burada yaşamaya başladı. Emekli oluncaya kadar burada yaşayan Yusuf Hışıl, emekli olduktan sonra çok sevdiği Bodrum’da ve denizlerde hayatını sürdürmek için Bodrum’a gitti. Bodrum’a yerleşmek için Aydın’daki evini satılığa çıkaran Yusuf Hışıl, evini sattıktan sonra tapuyu devretmek için tapu dairesine gittiğinde adeta beyninden vurulmuşa döndü. Evin özel bir banka tarafından 28 Aralık 1994 tarihi itibari ile faiz ve masrafları hariç 582 milyon 179 bin 796 TL borç nedeniyle hacizli olduğu için satışının yapılamayacağını öğrenen Yusuf Hışıl, “Kimseye borcum yoktu. Böyle bir şey duyunca şaşırdım kaldım. Dosyayı incelettiğimde borçlunun Yusuf Hışır isimli kişi olduğu belirtildi. Oysa benim adın Yusuf Hışır. Görevliler ‘L. Harfi ile R. Harfinin farklı olduğunu dikkate almamışlar anlaşılan. Şimdi kapı kapı dolaşıp kendimin Yusuf Hışır değil Yusuf Hışıl olduğumu ispatlamaya çalışıyorum” dedi.

“21 YILDIR HİÇ EVRAK GELMEDİ”

Davanın İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne açıldığını ve hiç kimseye borcunun da olmadığını belirten Yusuf Hışıl, “23 yıl önce aldığım evde 23 yıldır ikamet ediyorum. 21 yıl önce dava açılıp benim eve icra konulmuş. Bana hiç evrak ödeme emri gibi bir şey gelmedi. Şimdi evimizi sattık, evin 21 yıldır hacizli olduğunu öğreniyoruz. Bu bilgisayar çağında aylardır gerçek borçlunun ben olmadığımı ispatlamaya çalışıyorum” diyerek evine konulan haczin kaldırılmasını yetkililerden talep etti.

"BENİM BEN OLDUĞUMU İSPATLAMAK İÇİN PARA HARCIYORUM”

Elinde vatandaşlık numarası yazılı Türkiye Cumhuriyeti kimliği olmasına rağmen adliyelerde kendisinin Yusuf Hışır değil taşıdığı kimlikte olduğu gibi Yusuf Hışır olduğunu ispatlamak için para da harcadığını kaydeden Yusuf Hışıl, aynı köyde Yusuf Hışır isimli kişinin de yaşadığını ancak alacaklıların kendi üzerinde tapu olduğu için kendisine ait evi haczetmiş olduğunu öğrendiğini söyledi. Temel fıkralarını aratmayan ilginç olayın çözülmesi için yaklaşık 1.5 aydır beklediğini ifade eden Yusuf Hışıl bu işi çözüp evini satabilirse çok sevdiği Bodrum ve denizlerde yaşayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!