Suruç protestosuna Taksim’de polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Suruç protestosuna Taksim’de polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 08:05

Taksim İstiklal Caddesi’nde Kamu Emekçileri Sendikaları, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), başta olmak üzere birçok sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde 31 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırıyı protesto etmek için dün akşam saat 19.00’da Taksim Tünel Meydanı’nda toplandı.

Haberin Devamı

’Katillerden hesabı gençlik soracak’ ,’Katliamcı IŞİD çeteleri yenilecek, direnen halklar kazanacak’ pankartları açan kalabalık grup, sloganlar atarak Galatasaray Lisesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, Galatasaray Lisesi önüne geldiğinde patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapıldı.

Suruç protestosuna Taksim’de polis müdahalesi

BİRBİRİNDEN ÇARPICI KARELER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

"BUGÜN YENİ BİR KATLİAM DAHA YAŞANDI"

İlk açıklamayı Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Suat Körlü yaptı. Körlü, "Bu saldırı 7 Haziran seçimlerinde halklarımızın barış ve birlikte yaşama iradesinin kazanımlarını ortadan kaldırma çabasının devamıdır. Dün Reyhanlı katliamını planlayanlar ve gerçekleştirenler, Diyarbakır’da HDP seçim mitingini kana bulayanlar, Adana ve Mersin’de HDP binalarını bombalayan kimse bu katliamın failleri ve sorumluları da onlardır. Daha dün Cudi’yi yakarak doğayı katledenler de onlardır. Yıllardır DAİŞ çetelerine silah, patlayıcı madde, teçhizat yollayarak DAİŞ’e kol kanat geren, sınırları DAİŞ’e sınırsızca açan Erdoğan ve AKP iktidarıdır. Türkiye’yi Ortadoğu’da bir savaşın içine atmak için sınıra yığınak yapan, Suriye’yi işgal hesapları yapanlardır. Bu saldırı, müzakere sürecini bitirdiğini ilan ederek savaşı tırmandırmak isteyenlerdir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Suruç protestosuna Taksim’de polis müdahalesi

BİRBİRİNDEN ÇARPICI KARELER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise "Bugün yeni bir katliam daha yaşandı. Öncelikle ölenlere rahmet ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bütün Türkiye halklarına en derin acımızı paylaşıyoruz ve hepimizin başı sağ olsun daha ölü sayısı maalesef kesin olarak açıklanmadı. Ama bizim aldığımız bilgilere göre maalesef 30 kişi hayatını kaybetti. 20 ağır olmak üzere onlarca yaralı arkadaşımız Suruç’ta ve çevre il ve ilçelerdeki hastanelerde tedavi görüyorlar " dedi.

EYLEMCİ GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Basın açıklamasının ardından gruptan bazıları ellerindeki bayraklarla Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçmek isteyince polis gruba izin vermedi. Bunun üzerine gruptan bazıları polise şişe ve havai fişek attı. Polis de göstericilere plastik mermi, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonucu grup ara sokaklara dağılırken, bazı vatandaşlar da biber gazından etkilendi.

Ara sokakta bir grup eylemci yeniden toplanarak çöp konteynırlarını devirip ateşe verdi. Bunun üzerine polis tekrar biber gazı ve plastik mermi ile gruba müdahale etti. Müdahale sonucu grup dağılırken, ara sokakta bulunan bir polis aracına da zarar verdi. Olaylar sonrası polis helikopteri de havadan İstiklal Caddesi çevresinde keşif turu attı. Polisin bekleyişi sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!