CHP'den AK Partili Kızılkaya'nın sözlerine sert tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPden AK Partili Kızılkayanın sözlerine sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 15:17

Suruç saldırısı ardından "Suriye'ye ya da başka ülkelere benzeyebiliriz" diyen AKP Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya'ya CHP'den sert tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, "Zaman spekülasyon yapma zamanı değil. Terör ciddi bir iştir. Ciddiyetle yaklaşmak gerekir" dedi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu da, "Türkiye'yi böyle bir noktaya başka bir hükümet mi getirdi" dedi.

Haberin Devamı

Özçelik, Hürriyet'e yaptığı açıklamada Suruç'ta yaşanan olayın mahiyetinin henüz belli olmadığını vurgulayarak, "Bu aşamada spekülasyon üzerinden yorum yapmak son derece yanlış. Daha saldırıyı kimin yaptığı bile kesinleşmemişken böyle açıklamalar yapmak ciddiyetle bağdaşmaz. Öncelikle olay araştırılıp ne olduğu ortaya çıksın zaten onun üzerine gereği yapılır" dedi.

Özçelik, bu tip ciddi konuların siyasete alet edilmemesi gerektiğini de vurgulayarak "Bunun üzerinden prim yapmaya çalışmak kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu.

SEZGİN TANRIKULU: "LANET OLSUN… TÜRKİYE'Yİ KİM BU NOKTAYA GETİRDİ?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Suruç'ta yaşanan saldırıya karşılık "Lanet olsun diyorum" tepkisini verdi. Tanrıkulu, AKP Mersin Milletvekili Kızılkaya'nın sözlerine karşılık ise "Türkiye'yi kim bu noktaya getirdi? Keşke Muhsin Kızılkaya konuşurken bir de bunun yanıtını verseydi. Türkiye'yi böyle bir noktaya başka bir hükümet mi getirdi" diye sordu.

Haberin Devamı

Hükümeti yanlış Suriye politikası konusunda üç yıldır ısrarla uyardıklarını anımsatan Tanrıkulu, "Bu küresel cihat örgütüne karşı gösterilen görmezden gelme, hoşgörme politikasının, çatışmayı Türkiye'ye de taşıyabileceği konusunda uyarıda bulunmuştuk. Hükümet hep hoşgördü, görmezden geldi, tedbir almadı. Ve sonuçta idealist, Kobani'yi yardım için giden sosyalist gençler hayatlarını kaybetti" dedi.

"DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRIDAN BERİ YAŞANAN SÜRECE BAKIN..."

7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde, Diyarbakır'daki HDP mitinginde yaşanan saldırıyı hatırlatan Tanrıkulu, "Diyarbakır'daki saldırının ardından yaşanan sürece bakmak yeterli; Bir fail var. Bu fail saldırı öncesi görmezden gelinmiş, çok ciddi ihmaller zinciri yaşanmış, yakalanmış ve serbest bırakılmış. Bu ihmal zinciri hala aydınlatılmadı. Bu hükümet yönetemez hale gelmiş durumda. Parlamentodaki tüm siyasi partilerin biraraya gelerek etkin bir tutum almasıgerekir" dedi.

CHPden AK Partili Kızılkayanın sözlerine sert tepki
AK PARTİLİ KIZILKAYA: SURİYE’YE BENZEYEBİLİRİZ

AK PARTİLİ KIZILKAYA "SURİYE'YE BENZEYEBİLİRİZ" DEMİŞTİ

AK Parti Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya patlamanın ardından şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bugün teröre şiddete bombaya silaha karşı omuz omuza durmanın günüdür. Kendi siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakarak, Allah korusun can kaybı hakkında net bilgiler yok ama 10 kişinin öldüğü bilgisi var. Bu sayı artarsa bu ülke bunu ne kadar kaldırabilir? Bir ateş çemberi içinde yaşadığımızı biliyoruz. Biz de diyoruz ki baştan beri biz ülkemizi ateş çemberinin dışında tutuyoruz, bu ateşin kıvılcımların buraya gelmemesi için bir şeyler yapma, iç barışı muhafaza etmek, silaha dayalı ortaya çıkacak bir fikre kapılmamak, çok kısa süre içerisinde biz de Suriye'ye ya da başka ülkelere benzeyebiliriz.

"BÜYÜK İHTİMALLE DAEŞ"

DAEŞ sadece Türkiye'nin bir sorunu değil. Baştan itibaren DAEŞ'in terör örgütü olduğu teşhisini koyan ilk ülke Türkiye'dir. Bu sadece bizim sorunumuz değil. Allah korusun büyük ihtimalle DAEŞ parmağı olduğu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu çıkarsa ortaya bu Suruç'la bitmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Dünya hassasiyet göstermediği sürece, çok enteresan fırsatlar yakalayıp bunu da kullanırlar. Bizim yapmamız gereken şey, dışarıdan çok içeride destektir. Memleketin istikrarı barışı bozulduğu zaman hep birlikte altında kalacağız. Barış bozulursa, istikrar bozulursa, huzursuzluk parti ayrımı yapmaz. Aynı şekilde etkiler. Bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği tehlikeye girer."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!