Tunceli'de "Anadolu parsı" iddiası

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide Anadolu parsı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 15:45

Tunceli'de dere yatağında bulunan hayvan leşinin hangi hayvana ait olduğunun tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihbar üzerine Pülümür ilçesine giden ekiplerin Boğalı köyündeki dere yatağında hayvan leşine rastladığını söyledi.



Tüyleri dökülen ve vücudunun büyük bölümü çürüyen hayvanın ekipler tarafından muhafaza altına aldığını belirten Gürsönmez, "Bölgeden aldığımız hayvan leşini kurumumuza getirdik. Gerekli incelemelerin yapılması için doku örnekleri aldık. Bu dokuları, TÜBİTAK'a göndereceğiz. Orada incelenecek ve tahminen bir ay içinde hangi hayvana ait olduğu ortaya çıkacak" dedi.

Tunceli'nin arazi yapısının Anadolu parsı için uygun ortam sunduğunu aktaran Gürsönmez, "Anadolu parsı olursa çok mutlu olacağız. Vatandaşlar, bölgede zaman zaman Anadolu parsını gördüklerini iddia ediyor fakat bugüne kadar belgelenmiş değil. Eğer inceleme sonucunda bu hayvanın Anadolu parsı olduğu ortaya çıkarsa ilimiz bir canlı türüne daha ev sahipliği yapacak. Zengin çeşitliliğimize bir tür canlı daha eklenmiş olacak" diye konuştu.

Boğalı köyü Muhtarı Özgür Keskin de Karagöz dere yatağında hayvan leşini görünce yetkililere haber verdiklerini belirtti.

Bölgedeki yaşlıların Anadolu parsı gördüklerini anlattıklarını ifade eden Keskin, "Canlısını şimdiye kadar görmedik ama eski insanlarımız bu hayvanın burada yaşadığını görmüşler. Bu hayvanın leşi suda tahrip olduğu için ne olduğu tam olarak saptanamıyor. İncelenmesi için ilgili kurumlara başvurduk" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!