CHP’den 17 bin okul için teklif

Güncelleme Tarihi:

CHP’den 17 bin okul için teklif
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 23:45

CHP milletvekilleri, kapatılan köy okullarının açılması ve taşımalı eğitim sisteminin tasfiye edilmesi amacıyla hazırladıkları yasa teklifini Meclis Başkanlığı’na verdiler.

Haberin Devamı

CHP İstanbul milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker’in yasa teklifi, İlköğretim ve Eğitim Yasası’na, “Nüfusun az ve dağınık olduğu yerlerde, durumu uygun bulunan köy veya mahallelerde ilköğretim okulları kurulur” hükmünün eklenmesini içeriyor. Erdem, 17 bin okulun açılmasını öngören teklifin, sayıları 350 bini bulan ‘atanamayan öğretmen’ sorununa da çözüm sunacağını belirtti. Erdem, şunları söyledi:

ÇOCUKLARA İŞKENCE

Taşımalı eğitim sistemi, köylerde yaşayan çocukların eğitim hayatını tam bir işkenceye dönüştürdü. Kendi büyüdükleri çevrede eğitim alamayan çocuklar, bir de ulaşımın zorluğu ve pahalılığına katlanmak zorunda kalıyor. Köylerimizde yollar kapalı olduğu için 3-4 ay okula geç başlayan, okuluna adapte olamayan, hatta merkez köye giderken yollarda hayatını kaybeden çocuklar var.”
Teklifin gerekçesinde, “Okula başlama yaşıyla ilgili düzenleme yapılan yeni sistemle birlikte ilkokulda öğrenci sayısında artış olacağından, kapatılan köy okullarının açılması, köylerde yaşayan insanlar için bir zorunluluk haline gelmiştir. Yaklaşık 17 bin okulun taşımalı sisteme geçildikten sonra kapatıldığı ve onlarca çocuğun taşımalı sistemde yaşadığı sıkıntılar dikkate alındığında, köy okullarının açılması, hem maddi olarak yararlıdır hem de daha iyi bir eğitim ve öğretim sürecinin önünü açacağı açıktır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!