"Yeşil Yol Projesi’ne Hayır" protestosu

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Yol Projesi’ne Hayır protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 17:20

Fırtına İnisiyatifi öncülüğünde Beyoğlu Tünel Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, Karadeniz’deki 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometrelik ’Yeşil Yol Projesini’ protesto etti. Yüzlerce kişi saat 14.00’da Tünel Meydanı’nda biraraya geldi. Buradan, tulumlar eşliğinde Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyen grup sık sık "Havva halaya selam, mücadeleye devam", "Zafer direnen yaylaların olacak" şeklinde slogan attı.

Haberin Devamı

Yeşil Yol Projesi’ne Hayır protestosu

GRUP, BASIN AÇIKLAMASININ ARDINDAN HORON TEPTİ

Galatasaray Meydanı’nda grup adına basın açıklamasını okuyan Hale Arıkan "Bilindiği gibi yayla koridoru olarak adlandırılan proje, Samsun ili Çarşamba İlçesi’nde başlayıp, doğu-batı yönünde sahile hiç inmeden, 1500-2000 metre yükseltilerden geçecek olan yaklaşık 2 bin 600 kilometre yol yapımı ve iyileştirmesini öngörmektedir. Yapılması planlanan bu yol ile dede yadigarı, tabiat emaneti ve bin yıllık toplumsal tarihin işlendiği taşlarımız, topraklarımız, dağlarımız ve kültürümüz hangi teknik, bilimsel veya ekolojik denge hesaba katılmadan, bir dozer ile yerle bir edilmek istenmektedir" dedi.

Yeşil Yol Projesi’ne Hayır protestosu


Arıkan sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler ’Yeşil Yol’ adı altında sunulan bu projenin turizm ve hizmet nedeni ile planlanmadığını başta yayla ve meraların ranta ve imara açılmasına neden olacağını ve bölgeyi yol güzergahında bulunan maden yataklarının işletmesi ve nakliyatı faaliyetlerine açık bir hale getireceğini biliyoruz. Yapılması planlanan bu yol ile yaylalar otoban kenarındaki dinlenme tesislerine benzeyecektir. Hayvancılık son bulacak, kapıların kilitlenmediği yayla hayatında huzur ve güvenlik bozulacaktır. Biz fırtınanın çocukları olarak gerek kendi vaadimizde yapılan gerekse diğer illerde yapımı devam eden çalışmaların derhal sonlandırılmasını istiyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, hep birlikte horon oynayarak eylemi bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!