‘Arın soktu’ davası

Güncelleme Tarihi:

‘Arın soktu’ davası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 01:27

Arıcılık yapan Paşa Ş., İzmir’e götürdüğü arı kovanlarının kapağını açınca arılar 2 kişiyi çeşitli yerlerinden sokarak hastanelik etti. Mağdurlar şikâyetçi olunca Paşa Ş. hakkında 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul'da ‘arıcılık’la uğraşan Paşa Ş. (50), nisan ayında 200 kovan arıyı İzmir, Menderes, Gölova köyündeki bir arkadaşının arazisine götürdü. Beslenmeleri için kovanları açıp arıları serbest bıraktı. Binlerce arı da o sırada yakınlarda bulunan İbrahim K. (45) ve Harun D.’ye (37) saldırdı. Arıların soktuğu 2 mağdur soluğu hastanede alırken, Paşa Ş.’den de şikâyetçi oldular.
Menderes Asliye Ceza Mahkemesi’nde Paşa Ş. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 177’nci maddesince ‘hayvanın tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması’ suçundan 6 aya kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılması istemiyle dava açıldı. Paşa Ş. talimatla ifadesinin alınması için çağrıldığı Bakırköy 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya ise katılmadı.


6 ay hapis ya da para cezası

Haberin Devamı


TCK’nın 177’nci maddesi şöyle: “Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, 6 aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!