İstanbul'da rüşvet operasyonu: 30 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda rüşvet operasyonu: 30 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 09:21

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde rüşvet karşılığında emlak ve inşaat şirketlerine gizli bilgileri aktaran bir şebekeye eşzamanlı operasyon düzenledi. 15'i memur toplam 30 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne, Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde rüşvet karşılığında emlak ve inşaat şirketlerine gizli bilgiler aktaran bir şebeke hakkında ihbar geldi. İhbarı değerlendiren polis ekiplerinin, şüphelileri belirledikten sonra, 2 yıl boyunca teknik ve fiziki takip yaptığı öğrenildi. Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah İstanbul merkezli Samsun, Trabzon ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu bazı illerde eşzamanlı şafak operasyonu başlattı. İstanbul'da, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Fatih ve Beşiktaş'ta önceden tespit edilen adreslere baskın yapan polis ekipleri, 15'i memur toplam 32 şüpheliyi gözaltına aldı.



2 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Haberin Devamı


İstanbul, Trabzon ve Ankara'da gözaltına alınan 3 şüphelinin, ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenilirken, soruşturma kapsamında 2 şüphelinin de aranmasına devam edildiği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Emniyet'e getirildi.

Haberin Devamı

İDDİA: DEĞERLİ ARAZİLERİ UCUZA KAPATTILAR


Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'Örgüte üye olmak ve görev almak', 'Örgüt faaliyetleri çerçevesinde rüşvet', 'Zimmet', 'İrtikap' ve 'Görevi kötüye kullanmak' suçlarından gözaltına alındı.
İddiaya göre, Tapu Müdürlüklerinde çalışan şebeke üyeleri, uzun yıllar hiçbir işlem yapılmayan değerli arazileri tespit ederek çete üyelerine bildiriyordu. Bunun üzerine, Nüfus Müdürlüklerinde çalışan şebeke elemanlarının verdiği gizli bilgilerle bu arazilerin mirasçısı olduklarından habersiz kişilere ulaşılarak, düzenlenen sahte evraklarla araziler bedelinden çok ucuz fiyatlara bir başka şebeke elemanına satılıyordu.

10 BİN LİRAYA KADAR RÜŞVET...

Haberin Devamı


Şebeke elemanlarının, Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde çalışan memurlara da, verdikleri bilgiler kapsamında değerine göre 500 lira ile 10 bin lira arasında rüşvet verdiği iddia edildi.

BAKMADAN GEÇME!