Üç din bir sofrada

Güncelleme Tarihi:

Üç din bir sofrada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 01:53

İSTANBUL’da farklı inanç gruplarının temsilcileri Balat Or Ahayim Musevi Hastanesi Vakfı bahçesinde düzenlenen iftara katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Türkiye Musevileri Baş Hazan Rav Davitsiv ve Hazreti Cabir Cami İmam Hatibi Necati Doğan, iftarın ardından birlikte şükür duası yaptı. Programda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajları okundu. İftara, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Birbirine saygı ve hoşgörü, bu toprakların ortak mirasıdır ve korunması gereken bu miras, barış ve huzur içerisinde ortak bir gelecek kurmamız için bizim ortak hedefimizdir” dedi.

Üç din bir sofrada

Haberin Devamı


SÜRYANİLERE İBADETHANE MESAJI


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de şu mesajı verdi: “Vakıflar olarak cemaatlerle iç içeyiz. Gayrimenkullerin iade edilmesi noktasında, taleplerin azami ölçüde karşılandığını ifade edebilirim. Süryani kardeşlerimizin İstanbul’da bir ibadethanelerinin olmasıyla ilgili de Sayın Başbakanımızın çaba içerisinde olduğunu biliyorum ve inşallah o da çözüme kavuşacak.”

Üç din bir sofrada


KAMP ARMEN ÇAĞRISI

TÜRK Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh, “Hak iadelerinde cesur adımları beklentisi olmadan atan devletin Kamp Armen’in iadesinin tamamlanmasını sağlayacak adımı da atacağına inancımız tamdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!