Anlaşmalı boşanma tarih mi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Anlaşmalı boşanma tarih mi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 09:48

İstanbul'da Çağlayan Adalet Sarayı 7. Aile Mahkemesi'nin huzuruna boşanmak için çıkan ve 'bir arada yaşamalarının imkansız hale geldiğini' anlatan çift boşanamadı.

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi'nden Çağdaş Ulus'un haberine göre, 7. Aile Mahkemesi anlaşmalı boşanmak isteyen çifti tanıkların da doğrular açıklamalarına rağmen boşamadı. Mahkeme “ret” gerekçesinde, tanıkların ifadelerinin yetersiz bulduğunu belirterek, “Aile bütünlüğü tam olarak bozulmamış, tanıklar da aile bütünlüğünün bozulduğuna dair ikna edici açıklamalar yapmamıştır” diyerek “ret” gerekçesini açıkladı.

F.A. ve M.A. çifti şiddetli geçimsizlikten ötürü karşılıklı anlaşıp 7. Aile Mahkemesine boşanma davası açtı. Davada iki taraf da, “Bu beraberliğin daha fazla süreceğini düşünmüyoruz. Artık bir arada olamayız” dedi. Mahkeme de boşanmak isteyen çifti dinledikten sonra karar öncesi ikilinin komşularını ve arkadaşlarını da tanıklar olarak dinlemek istedi. Duruşmaya katılıp ikiliyi tanıyan tanıklar F.A. ve M.A.’nın anlaşamadığını, aralarında geçimsizliğin olduğunu söyledi. Çiftin iddialarını doğrular açıklamalarda bulunan tanıklar; çiftin artık aynı evde kalmadıklarını da belirtti.

Ancak Mahkeme tanıkların beyanlarını yeterli bulmadığını belirterek, çiftin anlaşarak boşanma talebine rağmen talebi reddetti. “Ret” gerekçesinde de tanıkların ifadelerinin yetersiz bulduğunu belirten mahkeme, “Aile bütünlüğü tam olarak bozulmamış, tanıklar da aile bütünlüğünün bozulduğuna dair ikna edici açıklamalar yapmamıştır” dedi.

TEMYİZE GİTTİLER

Mahkemenin ret kararına tepki gösteren F.A. ve M.A. çifti ise alınan kararı eleştirirken avukatları aracılığıyla kararı temyize götürdü. Temyiz dilekçesinde; “Aile bütünlüğünün tamamıyla bozulduğu iki taraf tarafından kabul edilip tanıkların da bunu doğrulamasına rağmen mahkemenin verdiği karar şaşırtıcıdır. Aile bütünlüğünün bozulduğunu çiftler daha nasıl anlatabilir” diyen çift Yargıtay’ın kararı bozacağını düşünüyor.

'TÜRK AİLE YAPISI BOZULMASIN'

Kararı değerlendiren hukukçular ve aile uzmanları ise mahkemelerin son zamanlarda sık görülen boşanmalar nedeniyle 'Türk aile yapısının bozulacağını düşünerek bu kararı almış olabileceğini' belirterek, “Mahkemeler artık dayak, tehdit, aşırı şiddet gibi olaylar dışında çiftlerin her aile içerisinde yaşadığı tartışmalar nedeniyle boşanmasını engellemeye çalışıyor” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!