Bakan İpek'ten "makam aracı" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakan İpekten makam aracı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2015 20:15

Adalet Bakanı Kenan İpek, Danıştay üyesi İbrahim Er'e Adalet Bakanlığı tarafından "makam aracı" tahsis edildiği iddialarına yönelik, "Hakkında koruma kararı verilen sayın üyemize araç tahsisi koruma maksatlı yapıldı" dedi.

Haberin Devamı

Danıştay üyesi İbrahim Er'e Adalet Bakanlığı tarafından "makam aracı" tahsis edildiği iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapan Bakan İpek, şahsına ve temsil ettiği makama duyulan güveni hedef alan ve bir algı oluşturma çabası taşıyan bu iddialara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmek için açıklamaya gerek görüldüğünü belirtti. Bakan İpek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Milletimizi doğru bilgilendirme adına gerçeğe çok rahat bir şekilde ulaşılabileceği ve konu şahsıma doğrudan sorulabileceği halde, gerçek çarpıtılmış ve hakkında koruma kararı verilmiş olan Sayın Üyemize mevzuat dışı makam aracı tahsis edildiği şeklinde haberler yapılmıştır. Oysa gerçek, hakkında koruma kararı verilen Sayın Üyemize araç tahsisinin koruma maksatlı yapıldığı ve bunun da mevzuatta yer aldığıdır. Yapılan yayınlarda adı geçen Danıştay Üyemizin, Sayın Cumhurbaşkanımıza olan yakınlığına özellikle vurgu yapılmakta ve bunun üzerinden bir algı operasyonu ortaya konulmaktadır. Algı oluşturmak için "çamur at izi kalsın" mantığı ile hareket eden belli çevrelerin, gazetecilik adı altında itibar cellatlığına soyunmalarını ibretle ve teessüfle izlediğimi ifade etmek isterim. Diğer yandan basın ahlak ve etik ilkelerini de hatırlamalarını tavsiye ediyorum. Bu yayınları yapanların gerçekte kim olduklarını, nereye ve kime hizmet ettiklerini Milletimiz gayet iyi bilmektedir. Asılsız iddia ve ithamda bulunan, yalan haber yapan ve bunu yayımlayan bu güruhun iddia ve sözde haberleri karşısında yasal haklarımızı kullanacağımız bilinmelidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!