MİT’e 'narko' dinleme

Güncelleme Tarihi:

MİT’e narko dinleme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2015 00:31

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait TIR’larla ilgili soruşturma kapsamında Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul kabul edilen 324 sayfalık iddianamede, TIR’ların Ankara’dan itibaren takibe alındığı, baştan beri planlanan yasadışı örgütsel planın uygulandığı savunuldu. İddianamede, MİT’in bu faaliyetinde görev alan 7 personelin cep telefonlarının ‘uyuşturucu kaçakçısı’ denilerek dinlendiği de belirtilerek, “MİT personelinin telefonları yasadışı dinlenerek TIR’ların hareket zamanı, güzergahı önceden belirlenerek takip yapılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

İddianamede, şunlar kaydedildi:

TOPLAM 42 NUMARA

“Şüpheli savcılar ile il jandarma komutanı, olay günü sabahında yaptıkları telefon görüşmelerinde Reyhanlı patlaması, Suriye’deki çatışmalar, Adli Kolluk Yönetmeliği’ndeki değişiklikler, MİT’e ait TIR olayının aranması gibi olaylardan bahsetmişlerdir. Açıkça ifade edilmemiş ise de ihbara konu TIR’ların MİT’e ait faaliyetlerde kullanılıyor olabileceği öngörüldüğü anlaşılmıştır. Soruşturmanın gizliliği gerekçesiyle valinin bilgilendirilmesi de engellenmiştir. Başsavcı ve savcının söz konusu yorum-talimatları sonucunda, Ceyhan-Sirkeli’de durdurulduktan sonra ihbara konu üç TIR, Adana-Seyhan yönüne geri dönüldükten sonra Kürkçüler mevkiinde ve şehir merkezinde Öğretmenler Bulvarı’nda aranmıştır. Baştan beri planlanan yasadışı örgütsel planın uygulamaya sokularak gizli kalması gereken MİT faaliyetleri kamuoyuna yansıtılmıştır. MİT’e ait 3 adet TIR ve ona eşlik eden otomobilin durdurulması öncesinde, Ankara İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü, uyuşturucu satıcısı ve uyuşturucu kaçakçısı oldukları iddiasıyla ‘önleme dinlemesi adı altında’ toplam 29 kişiye ait 42 adet telefon numarasını dinlemeye almışlardır. MİT’in bu faaliyetinde görev alan 7 personeli de cep telefonları da uyuşturucu kaçakçıların arasına serpiştirmek suretiyle Ankara 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan dinleme kararıyla usulsüz dinlemeye alınmışlardır. Bu önleme dinlemeleri neticesinde Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan hareket eden MİT’e ait üç adet TIR’ın Adana’ya doğru yola çıktığı öğrenilmiş, Ankara İl Jandarma İstihbarat Şube Birimi’nde görevli olan ve haklarında casusluk suçundan kamu davası açılan sanıklar H.G. ve G.M.’nin, üstlerine ve asayiş birimlerine haber verip gerekli müdahaleye ilişkin tedbirleri Ankara’dan itibaren aldırılması yerine, gerek görevlerinin gerekse de resmi sıfatları gereği kendilerinden beklenen davranış kurallarının dışına çıkmışlardır.

‘CASUSLUK’TAN TUTUKLAMA

Haberin Devamı

1 Ocak 2014’te Hatay, 19 Ocak 2014’te de Adana’da mühimmat ve silah taşıdıkları iddiasıyla durdurulan TIR’larla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Özel Yetkili Başsavcıvekili Ahmet Karaca, Özel Yetkili Savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay, çıkarıldıkları Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘casusluk’ suçlaması ile tutuklanmıştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!