Gazetecilerin ilk Saray turu

Güncelleme Tarihi:

Gazetecilerin ilk Saray turu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 08:13

CUMHURBAŞKANLIĞI Sarayı’nın kuzey ve güney idari binaları kapılarını ilk kez gazetecilere açtı. Bin 150 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bin 24 odasının bulunduğu kuzey ve güney idari binalarıyla havuzlu orta avlusundaki tur, yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü.

Haberin Devamı

Saray’daki gezi, güney idari binadan başladı. Basın turunda gazetecilere Saray’ın mimarı Can Gökoğuz ve Özel Kalem Müdürlüğü’nden Fatih Gürkan bilgi verildi. Saray’da gezdiliren bazı odaların hala boş olması dikkat çekti. Orta avluyla devam eden ve kuzey idari binayla sona eren tur kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam odasının yer aldığı ana bina gezdirilmedi.

Birleşmiş Milletler standartlarında 2 ve 4 kişilik tasarlanan binalar 3 kattan oluşuyor. Binalarda 185’er metrelik uzun koridorlar bulunuyor. Harekete duyarlı aydınlatma sistemlerinin dikkat çektiği binalarda canlı bitkilerin yer aldığı üç iç bahçe yer alıyor.

KANALLARA 24 SAAT TAKİP

185 metrelik koridorlardaki aydınlatmaların harakete duyarlı olduğu gözlenirken, üst düzey güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Koruma ve kamera sayısıyla ilgili bilgiler ise paylaşılmıyor. Gazetecilere gezdirilen Analiz Şube Müdürlüğü’nde, internet siteleri ve televizyonlar 24 saat takip ediliyor. Dinamik ekranların bulunduğu odada gündemdeki haberler, siyasi gelişmeler tek tek ekipler tarafından analiz ediliyor. Saray’ın batı tarafında yer alan Haberleşme Güvenlik Sistemleri binasında ise makam katı, kampüsün çevresi ve koridorlar 24 saat hareketli ve yüz tanıma sistemine sahip kameralarla takip ediliyor. Bina çevresindeki tüm olaylar, bu merkez sayesinde en yakın koruma ekibine veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!