Erdoğan seçimden önceki çizgisinde değil

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan seçimden önceki çizgisinde değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 00:00

AK PARTİ’nin koalisyon görüşme sürecini yönetecek siyasi komisyonda yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önümüzdeki hafta başlaması beklenen temaslar öncesinde, “8 Haziran’da yeni bir masa kuruldu. Cumhurbaşkanı üzerine düşeni yapıyor. Erdoğan, seçimden önceki çizgisinde olsa ‘egolarınızı bırakın’ demez ki” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Çelik, gazetecilere şunları söyledi:


BİZ SEZER’E GİTMEDİK Mİ


“Cumhurbaşkanı memleketteki dalgalanmayı görüyor. Baykal’ı çağırdı, Meclis’te diyalog ortamının oluşturulması için. Ardından iftarlar verdi. ‘Genel başkanlarla istişare yapmak istiyorum’ dedi. Bunu sorumluluğun gereği söylüyor. Cumhurbaşkanı, istikrara ihtiyaç olunca istikrar, diyaloğa ihtiyaç olursa diyalog, sürecin neye ihtiyacı varsa onu yapıyor. Cumhurbaşkanı 7 Haziran öncesinde konuştuklarını orada bırakmış. Cumhurbaşkanı’yla uğraşanlara sesleniyorum: İktidar olduğumuzda Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanıydı. Kitap fırlattığı için Türkiye’yi kaosa sürükledi. Biz ‘Sezer’e gitmeyiz, oturmayız, konuşmayız, selam vermeyiz’ dedik mi?


BİRLİKTE ÖĞRENECEĞİZ


Koalisyon görüşmeleri, Cumhurbaşkanı’nın tartışılmayacağı bir görüşme olur. Tartışmaya açılırsa, hiç yürüme imkânı olmaz. 4 bakanın Yüce Divan konusu da koalisyonun konusu değil. Bunlar tali, ana meseleler var. AB süreci, yargı, Çözüm Süreci, Alevilerin sorunları, ekonominin popülizme kaymaması sağlıklı bir liman olarak kalması... Onlar 15 yıldır devlette değiller. Devletin imkânlarını, şartlarını görecekler. Biz de koalisyon nedir bilmiyoruz. Biz de birlikte yönetimi öğreneceğiz. Görüştüğümüz arkadaşlara ‘Zehir zemberek açıklamalar yapmayın’ dedik. Bugün başka bir masa var. ”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!