Yeni mühür

Güncelleme Tarihi:

Yeni mühür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 01:26

ATATÜRK Orman Çiftliği’ndeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan Beştepe Millet Camisi, dün hizmete açıldı. Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Ali Babacan, bakanlar ve milletvekilleri katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez’in okuduğu dua sonrası Erdoğan ve beraberindekiler kurdele keserek camiyi hizmete açtı.

Haberin Devamı

Sıkı aramaların ardından avluya girebilen vatandaşlar da tekbir getirdi. Daha sonra cuma namazı kılındı. Namazdan önce abdesthaneler dolunca bazı vatandaşlar çareyi süs havuzunda abdest almakta buldu. Cami çıkışında “Mücahit Erdoğan” sloganlarıyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bizim medeniyetimizin en önemli maddi unsurları camilerimizdir. İnşa edilen her cami bu topraklara vurduğumuz yeni bir mühürdür. Bu mühürlerin her biri de coğrafyamızdaki tapu senetlerimizdir.

Yeni mühür

Bir dönem maalesef her alanda olduğu gibi cami inşaatlarında da Allah’ın insanlara bahşettiği en güzel vasıflardan biri olan estetik anlayışını kaybetmiştik. Hamdolsun, büyük bir mücadele sonunda biz yeniden tarihimizin, kültürümüzün kadim mimari anlayışını, yeni bir sentezle, yeni bir yorumla ihya etmeyi, ayağa kaldırmayı başardık. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, tüm ana ve yardımcı binalarıyla işte bu mimari anlayışın en seçkin, en ihtişamlı örneklerinden biri olduğunu düşünüyorum.”

BAKMADAN GEÇME!