Tablo ikinci turda billurlaşır

Güncelleme Tarihi:

Tablo ikinci turda billurlaşır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 01:26

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin yol haritasına ilişkin, “Hiçbir şey bir turda bitmez. ‘İlk turda netice alınır’ diyen çok kolaycı bir yol seçmiş olur. ‘İlk turda bu iş biter’ diyen de reddetmeye şimdiden hazır anlamına gelir. İkinci turda durum netleşir, resim ortaya çıkar, billurlaşır tablo” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’a yaptığı tebrik ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:


MİLLETE SAYGISIZLIK OLUR


“Bir yola çıktınız mı alternatif çıkışları düşünmemek lazım. Şu andaki hedefimiz koalisyon kurmak. Önce istikametinizi düzgün tutarsınız, ilkenizi doğru oturtursunuz, yolda ilerlersiniz ama o yolda sizinle birlikte yürüyecek bir ortak bulamazsanız işte o zaman düşünülmeye başlanır. Daha görüşmeden ‘Böyle bir ortak yok’ demek de muhataplara haksızlık olur. Bütün liderlerle görüşeceğiz. Milletin verdiği görev açıktır: ‘Uzlaşın ve hükümet kurun.’ Başlarken uzlaşmama düşüncesi millete saygısızlık olur.


İLK TUR KARŞILIKLI BİRBİRİNİ TANIMA


Hiçbir şey bir turda bitmez. Bir tur karşılıklı birbirini tanıma... Birbirimizi tanıyoruz ama koalisyon ve niyetler anlamında birbirinin yaklaşımını görme, tezekkür etme imkânı veren bir turdur. Bir tur yaparız kanaatlerimizi paylaşırız, ilkesel tutumlarımızı karşılaştırırız. Sonra herkes kendi ekibiyle, kendi parti gruplarıyla istişare eder, daha sonra ikinci bir turda durum daha netleşir. Hangi partinin koalisyona daha yakın olduğu konusunda bizim de zihnimizde bir tablo, resim ortaya çıkar. Ondan sonra teknik detaylar konusunda arkadaşlar görevlendirilir. O yolda başarılı olunmazsa yine bir başka turda diğer alternatif üzerine düşünülebilir.

Haberin Devamı


SIFIRDAN BAŞLAMIYORUZ


Şu ana kadar herkesin düşünme imkânı oldu. Sıfırdan başlamıyoruz, temas itibarıyla sıfırdan başlıyoruz ama 7 Haziran’dan itibaren neredeyse bir ay oluyor. Ben 45 günün böyle bir çaba için yeterli olduğu kanaatindeyim. Yeter ki herkes iyi niyetle ve olgunluk içinde bu meseleye yaklaşsın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!