Divan atışması

Güncelleme Tarihi:

Divan atışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 01:26

BAŞKENTTE AK Parti’nin kazandığı Meclis Başkanlığı seçiminin yankıları sürerken bir yandan da Başkanlık Divanı oluşumuna yönelik tartışmalar kızıştı.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP’nin hem Meclis Başkanlığı seçimindeki hem de TBMM Başkanlık Divanı oluşumundaki tutumunu sert dille eleştirdi.

Özel, MHP’nin “Meclis Başkanlığı seçiminde neden bizim adayımızı desteklemediler” eleştirisine, “Seçimden beri HDP’nin verdiği selamı bile almayan MHP, adayını seçtirebilmek için gerekli 50 oyu HDP’den nasıl isteyecekti? Ükeyi AKP’ye muhtaç bırakan MHP, tabanına bu durumu izah etmeli” yanıtı verdi.
Özel, Başkanlık Divanı’nın oluşumunda krize yol açan koltuk sayısı anlaşmazlığına ilişkin de, “AKP, 18 olan sayının 19’a çıkarılarak kendisine bir koltuk daha sağlamak isterken, MHP de HDP ile aynı sayıda koltuğa sahip olmamak için sayının bir azaltılarak 17 olmasını istemektedir. Biz yeni makam koltukları yaratma taleplerine karşıyız. MHP’nin HDP’ye yönelik bu tavrını da milli iradeye saygısızlık olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı


HDP: HADDİ DEĞİL


HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de MHP’nin Başkanlık Divanı tutumunu eleştirerek dağılımın, sandalye sayısı üzerinden yapılması gerektiğini belirtti. “MHP’nin, Dilek Öcalan’ın Başkanlık Divanı’nda oturmaması için itiraz ettiği” yorumuna Baluken, “Kimin oturacağını halkımız belirler. MHP’nin belirleme hakkı da haddi de yoktur” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!