Arınç: Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 14:23

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "TBMM Başkanı, AK Parti'nin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Yeni bir hükümet kuruluncaya kadar hükümetin görevini sürdürdüğünü belirten Arınç, ''"Hatta bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten. Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Arınç, AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu ile Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti.

Arınç burada yaptığı konuşmasında, dünyanın takdir ettiği Mardin'de bazı ziyaretlerde bulunacağını söyledi.

Birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden birisinin Mardin olduğunu dile getiren Arınç, son yıllardaki bazı olumsuz gelişmelere rağmen Mardin'i bir "huzur kenti" olarak yaşatma kararlığında olduklarını kaydetti.

''BAZEN ŞAŞIRIYORUM, BU ÜLKEDE BİR SEÇİM Mİ OLDU GERÇEKTEN''

Yeni bir hükümet kuruluncaya kadar hükümetin görevini sürdürdüğünü, halkın AK Parti hükümetini gördükçe huzur ve istikrar içerisinde ekonomik gelişmesini de sürdürebildiğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
"Hatta bazen şaşırıyorum, bu ülkede bir seçim oldu mu gerçekten. Çünkü başbakan, bakanlar, hükümet yerinde. Üstelik dün bir de TBMM Başkanı AK Parti'nin değerli bir milletvekili, Milli Savunma Bakanımız seçildi. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda payı olan herkese teşekkür ediyoruz."

Haberin Devamı

''TBMM, BİRİNCİ SINAVINI BAŞARIYLA VERDİ''

Arınç, her partinin Meclis başkanı adayı bulunduğunu ve bu partilerin seçime yönelik farklı davranışlar içerisinde olduğunu anımsatarak, "Bu da demokrasinin bir zenginliğidir. AK Parti'nin değerli bir bakanı, 26'ncı Meclis Başkanımız olarak seçilmiş oldu. Buradan Sayın Başkanımızı tekrar tebrik ediyoruz, milletvekillerimiz büyük bir gayret ve sebat gösterdiler. AK Parti grubunun bir firesi olmaksızın oyları ile desteklediği bir başkana kavuşmuş oldu. TBMM, birinci sınavını başarıyla verdi" dedi.

TBMM Başkanlık Divanı oluşmasının ardından önümüzdeki hafta hükümet kurma çalışmalarının başlayacağını işaret eden Arınç, şunları söyledi:
"Amacımız seçimlerde halkın hepimize verdiği görevi iyi idrak ederek, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamaktır. Yapılacak en acil iş, Türkiye'nin barış, huzur ve kalkınmayı önceleyen istikrarlı bir hükümet kurmasıdır. Bu konuda AK Parti üzerine düşen görevi yapacaktır. Sayın Başbakanımızın yaptığı konuşmalarda bu düşüncelerimizin izlerini görmek mümkündür."

Haberin Devamı

''NE KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR, NE YANLI BİR DÜŞÜNCEMİZ''

"Ne kırmızı çizgilerimiz var, ne hiçbir partiye karşı bir yanlı düşüncemiz var. 'Buna sırtımı dönerim, bunu isterim' gibi bir kaba düşüncenin sahibi olmadık. Milletin seçtiği, takdir ettiği ve demokrasinin olmazsa olmazı olan seçim konusunda geçmişten bu yana düşüncemiz budur" ifadesini kullanan Arınç, şöyle devam etti:
"Hükümet kurma çabalarımız inanıyorum ki başarıyla sonuçlanacak. Temel prensipler ölçüsünde Türkiye'nin dış politikası, ekonomik gelişmesi ve toplumsal birliğinin kurulmasına yönelik çabalarda hangi parti ile daha çok azami müştereklerimiz olursa onunla hükümet kuracağımızı göreceksiniz."

Haberin Devamı

''GEÇMİŞTE KURULAN KOALİSYONLAR BAŞARISIZ''

Arınç, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 13-14 yıldır koalisyon olmadığını, geçmişte kurulan koalisyonların ise başarısız olduğunu belirterek, seçim öncesi yaptığı konuşmalarda da tek parti hükümetinin önemini vurguladığını söyledi.

Diğer partilerin seçim öncesi tek başına iktidarı hedeflemediğini, sadece AK Parti'nin iktidarının yıkılmasının amaçladığına değinen Arınç, "Tek başımıza iktidardan uzak kaldık ama sadece 20 milletvekili eksiğimizle. Şu anda CHP'nin 2, diğer partilerin ise 3 katı kadar milletvekilimiz var. Gördüğünüz gibi demokratik kurallar içerisinde de TBMM Başkanlığı en yüksek milletvekiline sahip AK Parti'den seçildi" ifadesini kullandı.

''HALKIN GÖSTERDİĞİ İRADEYE UYGUN HAREKET ETMEK VAZİFEMİZ''


Halk seçimde koalisyon kurulması yönünde irade gösterdiğini, buna uygun hareket etmenin vazifeleri olduğunu bildiren Arınç, şöyle devam etti:
"Başımızın üstüne... Halk böyle demişse buna uygun hareket etmek bizim vazifemiz. Seçim meydanlarında söyledikleri, bağırıp çağırdıkları konularda artık gerçeğe dönüşmüş halini, herhalde bir protokol tanzim edildiğinde hep beraber göreceğiz. Çünkü seçim meydanlarında herkes her şeyi söyledi, bir çok vaatlerde bulunuldu. Ama şimdi bütün partiler, Türkiye'yi yönetmek, hükümet kurabilmek gerçeğiyle karşı karşıya.”

''TAÇ GİYEN BAŞ AKILLANIR''

Arınç, hükümet kurabilmenin seçim meydanlarında verilen boş vaatlerle oluşmadığına dikkati çekti.

"Taç giyen baş akıllanır" ata sözünü hatırlatan Arınç, "Madem ki koalisyon hükümeti kuracak noktada hepiniz eşit imkanlara sahipsiniz, akılla, rasyonel düşünceyle Türkiye'nin gerçeklerine uygun bir müşterekte buluşmamız lazım. Bu olgunluğu göstereceklerini düşünüyorum. Şahsi düşmanlıklar, kin ve nefret belli odaklar üzerinde oy toplama telaşı seçimde kaldı. Artık şimdi aklın, idrakin ve vicdanın zamanıdır" dedi.

''HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARINA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLANACAK''


"Sanıyorum ki Sayın Başbakanımız temel parametrelerini tespit etti, hükümet kurma çalışmalarına da önümüzdeki hafta başlayacak. Dileriz ki uzun sürmesin, Türkiye hükümetsiz kalmasın" diyen Arınç, şöyle devam etti:
"Neden? Çünkü Yunanistan'ın haline bakınız. Ekonomimiz hamdolsun dünyaya örnek gösterilecek kadar iyidir. Ama ekonomide mutlaka acil radikal kararlar alınması icap edebilir. Bunu müstafi bir hükümetin yapması mümkün değildir, mutlaka güçlü bir hükümetin karar vermesi gerekir."

Haberin Devamı

''İLAVE YENİ KARARLAR ALINMASI GEREKEBİLİR''

Arınç, Suriye ve Irak başta olmak üzere çevrede gelişen olaylara da değinerek, Türkiye'nin güvenliğini temin etmek üzere eski kararlara ilaveten yeni kararlar alması gerekebileceğini ifade etti. Arınç, "Bu hem parlamentonun hem de hükümetin görevi olmalıdır. Bütün bunları düşünerek, 'sırtımı döndüm, oynamıyorum, küstüm, beğenmedim' sözlerinin zamanı geçti. Şimdi AK Parti ile bir hükümet mümkün ama kendileri açısından üçünü toplasanız ancak bir hükümet kurulabiliyor. Üçünün kurup kuramayacağını da bu vesileyle görmüş olacağız" diye konuştu.

Anlattığı kıssa ile "anne hassasiyetine" vurgu yapan Arınç, "AK Parti anne hassasiyetiyle çalışma yürütüyor. Siyasi düşünceleri, seçim telaşı ve oy düşer mi, artar mı? diye düşünmeden Türkiye'yi sahiplenmemiz lazım. AK Parti, bu sahiplenmeyi yapacaktır" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!