Diyarbakır’da 4 çocuğu PKK’ya götürmeye çalışan 2 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da 4 çocuğu PKK’ya götürmeye çalışan 2 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2015 10:12

DİYARBAKIR’ın Bismil ilçesinde Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, yaşları 15- 16 olan 4 çocuğu PKK’ya katmak için dağa götürmeye çalışan 2 kişi yakalandı. 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 4 çocuk ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır il ve Bismil ilçe Jandarma Komutanlıkları, Bismil ilçe merkezinde yaşayan K.T. ve A.Y.’nin, küçük yaşta çocukları kandırarak PKK’nın dağ kadrosuna götürmeye çalıştıkları bilgisi üzerine operasyon gerçekleştirdi. Dün gerçekleştirelen operasyon kapsamında yapılan yol arama ve kontrol faaliyetinde şüpheli K.T. yönetimindeki minibüs içerisinde diğer şüpheli A.Y. ile birlikte üzerlerinde kimlik belgeleri bulunmayan 4 erkek çocuğu bulundu.

Yapılan ilk sorguda, söz konusu 2 kişinin yaşı küçük çocukları PKK’nın dağ kadrosuna katmak için götürdükleri tespit edilirken, 2 kişi Bismil’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Yaşları 15- 16 olan 4 çocuk ise ifadelerinin alınmasından sonra ailelerine teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!