CHP Elazığ il yönetimini istifa etti

Güncelleme Tarihi:

CHP Elazığ il yönetimini istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 20:01

CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe, görevinden istifa ettiğini açıkladı. CHP’liler Karatepe’nin genel merkez tarafından görevden alındığını ve kararın sözlü olarak partiye iletildiğini söyledi.

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezi, Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe, düzenlediği basın toplantısında il yönetimi ile birlikte görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

7 Haziran seçimlerinde Elazığ’daki milletvekili adaylarına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun belirlediğini söyleyen Karatepe, seçimlerde milletvekili çıkaramamalarının yanlış adayların seçilmesinden kaynakladığını ileri sürdü. Bu durumu Kılıçdaroğlu’na ilettiklerini ancak kendilerinin dinlenmediğini öne süren Karatepe, Elazığ’da milletvekili çıkaramamaları halinde istifa edeceğini açıkladığını kaydetti.

CHP’nin adaylarına seçim döneminde sahip çıktıklarını anlatan Karatepe, şunları söyledi:

"LEŞ KARGALARI..."

"Ama ben şunu söyleyeyim. CHP’deki belli guruplar, ben onlara leş kargası diyorum. Bunlar aşağılık insanlar. Bunlar partiyi elinde tutmak için her türlü entrikaya giren insanlar. Parti 30 yıldır bu halde. Ben il başkanı olarak bir türlü bunları değiştiremedim. Seçimler olur partinin yanına gelmezler, başka partilerde gidip görünürler, başka partiden nemalanırlar ama CHP’de bunların aylık kazançları var. Bunlar CHP’nin parasıyla evini geçindiren insanlar. Bunu yapan alçaktır, bunu yapan şerefsizdir. Ben bunlar için mücadele ettim ama size şunu söyleyeyim. Ben CHP ile beraber hareket ettim. Ama bu leş kargalarıyla CHP’nin bir yere gitmesinin imkansız olduğunu gördüm. Ben bu yüzden CHP’yi bu leş kargalarına bırakıyorum. Ben bu işten kaçmıyorum ama bunlarla uğraşılmadığını gördüm. Çünkü bunlarda ne aile terbiyesi var, ne çevre terbiyesi var, ne kişilik var, bunlar menfaati için, aç karınlarını doyurmak için CHP’de her türlü pislik yaptılar. Ve ben il başkanı olarak bunlarla mücadele ettim. Ama benim bir şerefim ve ismim var. Ben bu alçak adamlarla birlikte siyaset yapmam. Bunlar CHP’de bilinen insanlar. Benim disiplin kurulu başkanım HPD ve MHP ile seçimlere girdi, utanmadan gelip burada disiplin kurulu başkanlığı yaptı. Çünkü bunlarda utanacak yüz yok. Bunlarda haysiyet yok. Bunlar bu tür insanlar. CHP’de merkez ilçe başkanlığı yapmış adam, CHP bu seçimde kaybetsin diye ellerinden gelen her türlü pisliği çevirdiler."

Haberin Devamı

"SEÇİMİN KAYBEDİLMESİNİN NEDENİ..."

Haberin Devamı

Seçimleri kaybetmenin birinci nedeninin Kılıçdaroğlu, ikinci nedeninin de Bekaroğlu olduğunu ileri süren Ünsal Karatepe, "Sayın genel başkan ve Mehmet Bekaroğlu, il başkanından, il yönetiminden habersiz, aday belirledirler. Getirip önümüze koydular. Ben de il başkanı olarak, genel başkan ne demişse onu yaptım. Seçimlerde çok büyük başarısızlık var. Evet doğru ama bu başarısızlığın birinci nedeni genel başkan, ikinci nedeni Mehmet Bekaroğlu, üçüncü nedeni il başkanı ve yönetim kurulu üyeleridir. Artık benim bu saatten sonra CHP’de il başkanı olarak görev yapmam benim söz konusu değildir. Ben kendi şerefimi ayaklar altına alıp da CHP içerisinde entrika yapanlara da kendimi yedirtmem. Buyurun CHP burada. Leş kargaları gelip burada karınlarını doyursunlar. Bu işle uğraşanlar benden önce yönetimdeydi. Zimmetlerine para geçirmekten mahkemelik oldular. CHP böylelerin eline kalmış. Ben CHP’nin bir neferiyim. Kanımın son damlasına kadar da CHP’li olacağım. Bunlar gibi de CHP’yi hiçbir zaman satmam. Ben şunu söylüyorum, ben bunlar gibi CHP’li görünüp de CHP’den evine ekmek götürüp de partiye oy vermeyen insanlardan olamam ve onlarla birlikte hareket edemem. Ben Elazığ kamuoyuna şunu sesleniyorum. CHP’nin seçmenleri partinize sahip çıkın. Bundan sonra CHP’nin Elazığ’da ismi de okunmayacak. Hepimiz bunları şahit olacağız. Çünkü bu işin sorumlusu genel merkez. Bunun en büyük sorumlusu genel başkandır" dedi.

Bu arada CHP’liler İl Başkanı Karatepe’nin istifasından önce Genel Merkez tarafından görevden alındığını ve bu kararın sözlü olarak partiye iletildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!