HDP'den Bahçeli'ye yanıt

Güncelleme Tarihi:

HDPden Bahçeliye yanıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 01:30

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de dün yapılan Meclis Başkanlık seçimi devam ederken, kuliste gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eğer HDP yarın Meclis başkanlığı için Deniz Baykal'a desteğini açıklarsa, biz asla Deniz Baykal'a oy vermeyiz" dedi. Bahçeli'ye yanıt, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den geldi. Önder, "Şimdi biz yarın 'Ekmeleddin Bey'e oy vereceğiz' diye açıklama yapsak, Bahçeli herhalde Ekmeleddin Bey'i partiden ihraç eder" dedi.

Haberin Devamı

Habertürk TV'de canlı yayına katılan Önder, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"EKMELEDDİN BEY'E OY VERECEĞİZ DİYE AÇIKLAMA YAPSAK..."

"Liseli çocuklar spekülasyon yapıyorlar sosyal medyada, ben de onlara istinaden söyleyeyim. Şimdi biz yarın 'Ekmeleddin Bey'e oy vereceğiz' diye açıklama yapsak, Bahçeli herhalde Ekmeleddin Bey'i partiden ihraç eder. Bu mantık mı? Bu söylem mantıklı mı?

"ÇEKİN GİDİN DEMEK"
Biz bu söylemin biraz kendine gelmesi için sükut ettik. Bu süreç başladığından beri Sayın Bahçeli'nin hakaretamiz söylemleri oluyor. 'Biz onları yok sayıyoruz' diyor. Bu ülkedeki 6 milyon insanı ne yapacağız? Hakkari'de bu parti yüzde 90'ın üzerinde oy almış. Şırnak'ta, Diyarbakır'da oy almış. Ne yapacağız bunlara? 'Çekin gidin' mi diyeceğiz? Bu nasıl bir söylemdir? Bundan kimseye hayır gelmez. Bu, Türkiyelileşemeyen bir zihniyetin ürünüdür. Türk'ü, Türklüğün davasını hiç ırgalamayan bir zihniyetin ürünüdür. Bu ne demek? Türk'ün izzetini, şerefini düşünmek, Türk'ün geleceğini de düşünmektir. Sen ne diyeceksin bu toplumdaki 20 milyon insana? 'Çekin gidin' demektir bu. Bunlarla bir yere varılmaz. Bu bir.

HDPden Bahçeliye yanıt
'HDP oy verirse biz vermeyiz'

Haberin Devamı

"69 ANAYASA MADDESİNE BİRLİKTE İMZA ATTIK"

İkincisi, bu söylem tutarsız. Sayın Bahçeli biz 2 yıl, sizin görevlendirdiğiniz MHP'li 3 parlamenterle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda birlikte çalıştık. Bu ülkenin geleceğine şekil veren 69 Anayasa maddesinin altında MHP'li vekillerle ortak imzamız var. Tutarsızlık bu işte.

"BUNUN ANLAMI 'BİZ AKP'Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ'DIR"

Bu partiyle dün 69 maddeye imza atacaksınız, bugün 'Biz bunların gölgesinin düştüğü hiçbir yerde olmayız' diyeceksiniz. Bunun anlamı şudur; 'Biz AKP'yi iktidar yapacağız.' Bundan kimse Türklük, milliyetçilik, vatanperverlik adına bir hisse çıkaramaz. Çıkarılacak tek hisse budur. Bunun öfke ve nefret diline de bulanmış ifadelerdir bunlar. Yok saymak ve görmezden gelmek kimsenin haddine değil. Çıkın açık açık 'AKP ile koalisyon yapacağız' deyin.

Haberin Devamı

"ERDOĞAN VESAYETİNDEN KURTULMAK İSTİYORLAR"

Biz bu açıklamayı AKP ile MHP'nin koalisyon kuracağının bir işareti olarak görüyoruz. Şark kurnazlığına gerek yok. AKP içinde Tayyip Erdoğan vesayetinden kurtulmak isteyen bir kesim var ve bunu Devlet Bahçeli'ye yaptıracaklar. Yapılmak istenen oyun bu. Çünkü adam dedi ki; 'Verin Bilal'i alın iktidarı.' Beşir Atalay da dedi ki; 'Tabanımız MHP ile koalisyon istiyor.' Hani ne oldu, 'Yedirmeyiz' diyordunuz. Bugün hepsinin ağzından dökülen, 'Tabanımız MHP ile koalisyon istiyor.' Kimse demiyor ki; 'Sen Cumhurbaşkanımızın harem-i ismetine nasıl dil uzatırsın?' Söyleyen bir tane AKP'li yok. Bu parti 'Verin Bilal'i alın iktidarı' diyor. Verecek misiniz Bilal'i. 'Biz Erdoğan'ı yedirmeyiz' diyordunuz. Ne oldu? Menüye mi koydunuz Erdoğan'ı? Yedirecek misiniz?

Haberin Devamı

"BİZ YÜZDE 13 ALMASAYDIK..."

Sayın Bahçeli, biz yüzde 13 almış olmasaydık şu an sizin genel başkanlığınız tartışılıyordu partide. Aynı şey Sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli. Ayıptır. Siyasi terbiyeye de demokratik terbiyeye de sığmaz bu sözler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!