Demirtaş'tan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Demirtaştan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 17:08

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "AKP, parlamentoda Meclis Başkanı'nı kendi uktesine alırsa muhalefet kendini sorgulamalıdır" dedi.

Haberin Devamı

İşte Demirtaş'ın Meclis önünde yaptığı açıklamadan satırbaşları:

13 yıllık tek başına iktidardan sonra AKP parlamentoda Meclis Başkanı'nı kendi uktesine alırsa muhalefet kendini sorgulamalıdır. Umut ediyorum Meclis Başkanlığı koltuğu parti olarak el değiştirir. Biz kendi adayımıza oy vereceğiz, üzerinde uzlaşma olabilir belki.

"ASKER YERİNE SİYASETÇİLERİMİZİ GÖNDERELİM"

Rojova bölgesinde bir siyasi oluşumlardan kaygı duyuyorsa, bunun yolu tampon bölge değildir. Oraya asker göndermek yerine oraya siyasetçilerimizi gönderelim. HDP olarak biz grup oluşturmaya hazırız. Bütün o bölgeyi ziyaret edelim. PYD yönetimine iletelim. PYD yönetimini Ankara'ya davet edelim. Bütün bu kaygıları korkuları giderecek, gelecekte de stratejik bir işbirliğine dostluğa yol açacak girişimleri yapalım.

Haberin Devamı

"HDP BARIŞ ŞANSIDIR"

Bununla Türkiye korkularından arınmış olabilir. PYD'nin de çekinceleri varsa bunların giderilmesini sağlayabiliriz. HDP Türkiye için bir barış şansıdır. Suriye'nin Irak'ın bir HDP'si yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu siyasi imkanları bu siyasi imkanları hiç kullanmadan, ciddi bir siyasi faaliyeti yürütmeye tenezzül bile etmeden bir anda Türkiye'yi savaşa sürükleme kararı alamaz.

"ŞİZOFRENİK RUH HALİNDEN ÇIKILMASI LAZIM"

Biz bunu çok hatalı gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Türkiye toplumunun barıştan yana yararı vardır, ona inanıyoruz. O nedenle çağrımız bütün Türkiye toplumunadır. Savaşsız da silahsız da bütün sorunlarımız çözülebilir. Biz HDP olarak sorumluluk üstlenmeye hazırız. Türkiye korkularıyla kaygılarıyla hareket eden devlet olmaktan çıkmalıdır. Bu şizofrenik ruh halinden çıkılması lazım. Orada yaşayan insanlar türkiye'nin düşmanı değil kardeşlerimizdir. Biz onların siyasi iradesine saygı duyacak, barış içinde yaşama koşullarını sağlayacak bir destek sunmalıyız.

Oradaki asıl tehdit IŞİD barbarlığıdır. Onun dışında türkiye için tehdit varmış gibi davranıp, türkiye'yi korkuyla yönetmek doğru değildir. Buradan açıkça çağrı yapıyorum. Biz görev almaya hazırız. Biz oraya tabur tank göndermeyelim, siyasetçi gönderelim. Asker anaları, çocukları askerlik yapan analar babalar, sizler bizlere oy verdiniz. 550 vekil gönderdiniz. Biz işimizi yapmadan, sizin evlatlarınız cepheye sürülürse, acı sonuçla karşılarşırsa, biz bunun karşısında ezilmiş oluruz.

Haberin Devamı

Öncelikle görev bizimdir. Herkesin daha cesur davranmasını bekliyoruz.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!