ÖSYM LYS Sonuçları açıklandı | Aday İşlemleri 2015

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM LYS Sonuçları açıklandı | Aday İşlemleri 2015
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 17:58

Yaklaşık bir milyon öğrencinin beklediği açıklama ÖYSM'den geldi. LYS 2015 sonuçları açıklandıç ÖSYM LYS Sonuçları için ADay İşlemleri Merkezi'nden açıklandı. Öğrenciler TC Kimlik numaraları ve daha önceden belirledikleri şifre ile sonuçları öğrenebilecek.

Haberin Devamı

ÖSYM Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, LYS 2015 sınavına giren adayları sahte hesaplara karşı uyardı. Yalnızca osym.gov.tr adresinden giriş yaparak kimlik bilgilerini paylaşmaları gerektiğini hatırlattı.

ÖSYM'DEN ÖĞRENCİLERE UYARI!

ÖSYM Twitter hesabından yaptığı paylaşımla adayları sahte hesaplardan giriş yapmaması konusunda uyardı. Açıklamada şöyle denildi:
“Değerli Adaylar, http://osym.win9.ws/lys2015.xhtml gibi sahte hesaplardan giriş yapmayınız ve kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız! Merkezimiz sitesi http://www.osym.gov.tr olup, gov.tr uzantılı olmayan hiçbir adrese giriş yapmayınız, kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız! Merkezimize ait olmayan hesaplardan kimlik bilgileri paylaşıldığında yasal sorumluluğun kişilere ait olacağını unutmayınız!”

Haberin Devamı

LYS HAKKINDA SON BİLGİLER

ÖSYM LYS sonuçları için ÖSYM giriş sayfası üzerinden adayların TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle birlikte LYS sonuçlarını görmek için sisteme doğru giriş yapmaları gerekiyor. Adayları LYS sonuçları için ÖSYM'den ayrıca bir sonuç belgesi gönderilmeyecek.

ÖSYM LYS Sonuçları açıklandı | Aday İşlemleri 2015

LYS 2015 SONUÇLARI ÖSYM KONTENJAN KILAVUZUNU YAYINLADI

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu osym.gov.tr'den açıklandı. Ögrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjan Kalvuzu için aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz..

2015 ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ VE KONTENJANLARI KILAVUZU

ÖSYM'den yapılan kılavuz açıklamasında şöyle denildi:

"23-25 Haziran 2015 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."

BAKMADAN GEÇME!