Osman Baydemir'den şok iddia

Güncelleme Tarihi:

Osman Baydemirden şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 09:37

CNN TÜRK'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, öldürülen bir IŞİD'linin üzerinden çıkan kimliği göstererek, bu kişinin AFAD'ın tesislerinde barındığını söyledi. AFAD da bu iddia üzerine bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Suriye'de yaşanan son gelişmelerin konuşulduğu programın konukları arasında bulunan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kobani'de öldürülen bir IŞİD'linin üzerinde çıkan bir kimlik kartını göstererek şunları söyledi:

"Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı Akçakale'de AFAD'ın tesislerinde barınan ve kimlik kartı alan bir caninin, Kobani'deki katliama katılmış bir caninin üzerinden çıkan, bu son saldırıda öldükten sonra üzerinde ele geçirilen kimlik kartıdır. AFAD'ın kimlik kartı var üzerinde. Demek ki bu insan Akçakale'ye geçiyor, dinleniyor, mola veriyor, yaşa veriyor, ondan sonra da tekrar saldırı amacıyla gidiyor." dedi.



AFAD'DAN BAYDEMİR'E YANIT

Haberin Devamı

Osman Baydemir'in iddialarına ilgili olarak ise AFAD ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu kişi 18.09.2012 16.08.2013 tarihleri arasında Akçakale'de bir çadırkentte kalmış. Bu şahıs kampta kalırken şüpheli hal ve tavırlarından dolayı kamp yönetimi tarafından provokatör olarak tanımlanmış ve emniyet birimlerine gerekli bilgiler iletilmiştir. Şahıs gönüllü olarak kamptan ayrılmış ve yurt dışına kaçak olarak geçmş ve 2013'ten bu yana da ülkemize gelmemiştir. Kobani'ye o bölgeden geri dönen kişi sayısı 70206. Türkiye'de 2 milyona yakın Suriyeli misafir var. Ülkelerine dönmek istemeleri durumunda geri dönme hakkına sahiptirler. Üzerine AFAD kimliği bulunması bir dönem kamplarda kaldığı dışında herhangi bir anlama gelmez. Kaldı ki, söz konusu şahıs Suriye'ye gümrük kapılarını kullanarak geçmemiş, kaçak olarak geçmiştir."

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!