AK Parti'nin Başkanlık oyunu Meclis kulisine yansıdı

Güncelleme Tarihi:

AK Partinin Başkanlık oyunu Meclis kulisine yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 18:28

Milletvekillerinin yemin törenin olduğu TBMM'de bugün kulisler, RTÜK'teki AK Partili üyelerin ilginç planıyla karıştı.

Haberin Devamı

Kulislere, son seçimlerde ortaya çıkan yeni TBMM dağılımına göre RTÜK'te çoğunluğunu kaybedecek olan AK Partili üyelerin, başkanın yeniden AK Parti'den seçilmesi için harekete girişecekleri haberleri yayıldı. Edinilen bilgiye göre, RTÜK'ün AK Parti kontenjanından seçilen şimdiki Başkanı Davut Dursun, yarın yapılması planlanan RTÜK toplantında istifa edebileceğine ilişkin bir işaret verdi.

Dursun’un istifa etmesi halinde, RTÜK Kanunu’na göre acilen seçime gidiliyor ve yeni başkan iki yıllığına seçiliyor. Partilerin kulislerinde konuşulanlara göre AK Parti, kısa sürede seçim yapılmasını sağlayarak RTÜK Başkanlığı’nın partilerinde kalmasının önünü açmak istiyor.

Söylenti hızla yayılınca, CHP, MHP ve HDP’li grup başkan vekilleri de devreye girdi. Edinilen bilgiye göre 3 partinin grup başkan vekilleri, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile iletişime geçerek bunun kabul edilemez bir tavır olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

TBMM’NİN İLK İŞİ RTÜK

RTÜK Kanunu gereği TBMM'de temsil edilen siyasi partiler, milletvekili sayılarına göre RTÜK'te üye sayısına sahip oluyorlar. Geçtiğimiz dönemde TBMM'de çoğunluğa sahip olan AK Parti, RTÜK'te de çoğunluğa sahipti. RTÜK Başkanı da AK Partili üyelerin oyları ile seçilmişti.

Yeni dönemde TBMM Başkanlık Divanı oluşup başkan seçildikten hemen sonra Meclis Genel Kurulu'nun yeni yasaya bağlı olarak RTÜK yeni üyesini seçecek. MHP ve HDP'nin eşit sayıda milletvekili çıkarması nedeniyle AK Parti'den düşecek kontenjan üyesinin bu iki partiden hangisine geçeceği kura ile belirlenecek. Kuradan hemen sonra ise 6-7 Temmuz gibi RTÜK'ün yeni üyesinin Genel Kurul’da seçilmesi bekleniyor.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi Ali Öztunç, konuyla ilgili twitterdaki resmi hesabından tweet attı.

İşte o tweetler:

Birileri RTÜK'teki hakimiyeti kaybetmemek için sahtekarlık planı yapmış. Hukuka, siyasi ahlaka, etiğe ve şerefe aykırı bir adım atmak isteyenler aklınızı başınıza alın. RTÜK'te başkanlığı boşaltıp 5 AKP'li üye ile seçim yapma girişiminde bulunma planınız varsa eğer hukuka aykırıdır. Altında ezilirsiniz. Bu cinliklere kafanız çalışacağına RTÜK'teki rüşvet çarkını bitirin.

Haberin Devamı

zgurcanli@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!