Milletvekili Bayır’dan büyük jest: Maaşıyla 50 kız öğrenciyi okutacak

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Bayır’dan büyük jest: Maaşıyla 50 kız öğrenciyi okutacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 08:00

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, örnek bir davranış sergileyerek, milletvekili maaşıyla kız öğrenci okutacağını açıkladı. Maaşının bir kuruşuna dokunmayacağını kaydeden Bayır, “50 kız öğrenciyi okutacağım” dedi.

Haberin Devamı

Eski İzmir İl Başkanı olan işadamı Bayır, Hürriyet’e “alacağı milletvekili maaşı” ile ilgili bir sözünü dile getirdi. İzmir’de ön seçim çalışmaları sırasında vatandaşlara “milletvekili seçildiği takdirde maaşına dokunmayacağı” sözünü verdiğini anımsatan Bayır, maaşını kız öğrencilerin okutulması için kullanacağını dile getirdi.

15 BİN TL’Yİ DAĞITACAK

İl Başkanlığı döneminde de 15 öğrenciyi okutan Bayır, şimdiki amacının da 50 kız öğrencinin öğrenimini desteklemek olduğunu kaydetti. Bayır, böylece yaklaşık 15 bin TL olan milletvekili maaşıyla okutacağı öğrenci başına 300 TL vermiş olacak. Bayır, verdiği söz ile ilgili şunları söyledi:
“Ege Üniversitesi’nde üç kız öğrencinin maddi yetersizlikleri nedeniyle okulu bırakacaklarını duymuştum. Bu durum beni çok rahatsız etti. Elimden geldiğince onlara yardım etmek istiyorum. Şimdiden değerlendirmelere başladım. İl ve ilçe başkanlıkları aracılığıyla yoksul ve okumakta zorluk çeken öğrencileri arıyorum. Mümkün olduğu kadar İzmir’den, şehir dışına çıkmış öğrencileri araştırıyorum. Özellikle İzmir’in kırsal kesiminden, çok yetenekli ancak okuyamayan çocuklar var. Onları bulmak istiyorum. Devlet keşke bu çocukların yurdunu, öğrenim giderlerini karşılasa da bize kalmasa. Ön seçim çalışmalarında bu sözü vermiştim. Kıvırmak bize yakışmaz, uygulayacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!