İstanbul hava durumu (23-24-25-26 Haziran)

Güncelleme Tarihi:

İstanbul hava durumu (23-24-25-26 Haziran)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 21:36

İstanbul’da 23, 24, 25, ve 26 Haziran günleri hava durumu nasıl olacak? Önümüzdeki günlerde İstanbul’da hava durumu hakkında ayrıntılı bilgiler…

Haberin Devamı

İstanbul’da haziran ayına gelmesine rağmen yağmurlu ve bulutlu günler sona ermiyor. İstanbul’da 23, 24, 25 ve 26 Haziran günlerinde hava durumu nasıl olacak? İşte ayrıntılı hava raporu…

23 Haziran Salı: Gök gürültülü sağanak yağışlı.

24 Haziran Çarşamba: Parçalı bulutlu

25 Haziran Perşembe: Az bulutlu

26 Haziran Cuma: Çok bulutlu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Alınan tahminlere göre,Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz’in iç kesimleri ile Edirne, Afyonkarahisar, Kütahya, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya, Kırıkkale, Ordu ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

"Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Çankırı çevreleri ile Çanakkale’nin Gelibolu, Eceabat, Lapseki, Ezine, Ayvacik, Gökçeada, Bozcada ve Merkez, Balıkesir’in Edremit, Ankara’nın Kızılcahamam, Çubuk ve Kalecik ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su bakını, yıldırım, yerel dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

BAKMADAN GEÇME!