4 kız öğrenciyi taciz etti, cezası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

4 kız öğrenciyi taciz etti, cezası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 17:45

Balıkesir’de bir lisede müdür yardımcısı olarak görev yapan öğretmen, 4 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezası aldı. Fakat mahkeme, kişinin aynı suçu bir daha işlemeyeceğine kanaat getirerek, cezayı 8 aya indirdi. Öğretmen hakkındaki cezanın hükmünün açıklanması geri bırakıldı ve A.D. salıverildi. Eğitim-Sen, mahkemenin kararına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Balıkesir’de bir lisede müdür yardımcısı olarak görev yapan Eğitim Bir-Sen üyesi A.D. isimli öğretmenin 4 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nden 10 ay hapis cezası alıp ertelenmesine rağmen, öğretmenin başka bir liseye müdür olarak atanmasına Eğitim Sen üyelerinden tepki geldi. Eğitim-Sen Balıkesir Şube Sekreteri Sevinç Avcı, müdür yardımcısının mahkemede suçunun sabit bulunmasına rağmen cezasız kalmasına tepki gösterdi. A.D.’nin çalıştığı okulda müdür yardımcısı olarak görev yaparken müdürler mülakatına girerek 96 puan alarak başka bir okula müdür olarak atandığı ortaya çıktı.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında duruma tepki gösteren Eğitim-Sen Balıkesir Şube yönetimi, son 10 yılda yüzde 1.400 artan kadın cinayetlerini ve taciz ve tecavüzün bu kadar artmış olmasını, mahkemelerin verdiği ödül gibi cezalara bağladı.

Haberin Devamı

Eğitim emekçileri için onur kırıcı ve kabul edilemez bir durum olan tacizi nefretle kınadıklarını belirten Eğitim-Sen Balıkesir Şube Sekreteri Sevinç Avcı, “Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi, müdür yardımcısı olarak görev yaptığı okulda 4 kız öğrenciyi taciz ettiği şikayeti üzerine süren mahkeme süreci sonuçlanmıştır. Ulusal basında da yer alan mahkeme kararına göre, A.D.'nin taciz olayı sabit görülmüş ama ne hikmetse mahkeme en alt sınırı olan 10 ay ceza vermiş, kişinin bir daha yapmayacağı kanaatına vararak 8 aya indirmiş. 4 ayrı suçu birleştirerek toplam cezanın hükmün açıklanmasını geri bırakarak böyle bir olay yokmuş gibi karar vermiştir.” dedi.

Sevinç Avcı, “Bu olayda da mahkeme başkanı hangi gerekçelerle bir daha yapmayacağına karar vermiştir. Böylesi durumlar, mağdurlar ve aileleri üzerinde yarattığı travmayı daha da arttırmaktadır. İnsanların adalete olan güveni bu nedenle yok olmaktadır. Bu tür kararlar taciz ve tecavüzcüleri cesaretlendirip adeta teşvik etmektedir.” diye konuştu

A.D.’nin çalıştığı okulda müdür yardımcısı olarak görev yaparken müdürler mülakatına girerek 96 puan aldığına dikkat çeken Avcı, “İlimizin başka bir Anadolu lisesine okul müdürü olarak atanmıştır. Mahkeme sonuçlanmasına suçlu bulunmasına rağmen hala görevine devam etmektedir. Adli dava sürerken adı geçen şahıs hakkında idari soruşturma yapılması gerekirdi. Bu soruşturma yapılmış mıdır? Kimler tarafından yapılmıştır? Nasıl sonuçlanmıştır? Bu soruların cevabını İl Milli Eğitim Müdüründen basın aracılığıyla soruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Eğitim Sen olarak son günlerde Balıkesir’de artan taciz davalarının kapatılmasına, cezasız bırakılmasına, yok sayılmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Sevinç Avcı, şöyle devam etti:

“Davaların takipçisi olacağız. İlimizde başka bir lisede yaşanan başka taciz olayında failini 22 yıl verilmiştir, ilkokuldaki bir başka bir olayda da sorumlusu başka ilçeye sürülmüştür. Mahkemelerin bu çelişkili kararını ve milli eğitimin sıradan olay gibi yer değişikliğiyle geçiştirmesi kınıyoruz. Suçlular ve göz yumanlar cezalandırılıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla duyuruyoruz.”

Öte yandan 4 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla yargılanan A.D.’nin geçtiğimiz günlerde yapılan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığına aday olduğu ancak seçilemediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!