Yol yeşilken geri dönün

Güncelleme Tarihi:

Yol yeşilken geri dönün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2015 22:42

RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi’nde yer alan Kavrun Yaylası’nda bir araya gelen çevreciler, Karadeniz Bölgesi’ndeki 8 ilin yaylalarını 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayan ‘Yeşil Yol Projesi’ne tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterdiği Yukarı Kavrun Yaylası’nda toplanan Fırtına İnisiyatifi grubu “Bak işte yaklaşıyor Fırtına, direniyor Yeşil Yol’a” yazılı pankart açtı. İş makineleri ile sürdürülen yol açma ve genişletme çalışmalarına tepki gösteren grup adına yapılan açıklamada, “Yeşil Yol Projesi yaylaları bölecek, hayvancılığa zarar verecek ve doğal güzelliği yok edecek” denildi.

SAMSUN’DAN ARTVİN’E

Yeşil Yol, Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin’in yaylaları ve turizm merkezlerini yüksek rakımdan birbirine bağlayan 2 bin 600 kilometre uzunluğunda turizm yolu olarak planlandı. 7 metre genişliğinde gidiş geliş olarak planlanan yolun zemini taş parke döşemeli olacak. 40 noktada oteller, restoranlar ve kayak tesisleri oluşturulacak. İki yıldır süren ve 90 milyon lira harcanan yol çalışmasının 2018’de tamamlanması planlanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!