Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Oturdukları sandalyenin sorumluluğuna varsınlar

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Bahçeliye: Oturdukları sandalyenin sorumluluğuna varsınlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 01:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koaliyon tartışmalarıyla ilgili, "Türkiye'nin böyle bir zaman kaybına tahammülü yok. Siyasiler çözemiyorsa millet çözer" dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Beştepe’den çıkıp Çankaya’da 1071 rakımına gelip anayasal çerçevede kendisine şöyle bir yuva yapması lazım" sözlerine yanıt veren Erdoğan, "Buna benzer ifadeleri kullananlar, önce oturdukları sandalyenin sorumluluğunu öğrensinler" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte MÜSİAD tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gecede yaptığı konuşmada, İslam dünyasındaki gelişmelere dikkat çekerek, "İşte en son Mısır'da darbe mahkemesi, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı ve yol arkadaşları için verilen idam cezasını onadı. Maalesef Batı dünyası son yıllarda demokrasi, insan hak ve onurunun korunması, mağdur ve mazlumlarla dayanışma noktasında gerçekten kötü bir imtihan veriyor. Kendi vatandaşları için gerekli gördükleri bir çok hakkı Mısır, Suriye, Irak, Filistin vatandaşları için adeta lüks görüyorlar. Kullandıkları oyun peşin düşmüş binlerce kişiyi Tahrir Meydanı'nda katledenler hiçbir şey olmamış gibi kırmız halılarla karşılanıyor, dahası muteber bir ortak olarak değerlendiriliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Bahçeliye: Oturdukları sandalyenin sorumluluğuna varsınlar
"SİYASİLER ÇÖZEMİYORSA MİLLET ÇÖZER

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Bahçeliye: Oturdukları sandalyenin sorumluluğuna varsınlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Koalisyon' tweet'leri

Haberin Devamı

"ARTIK BU İKİRCİKLİ TAVRA BİR SON VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Erdoğan, "Gezi olaylarında Taksim'e kamp kurup basın özgürlüğü konusunda ülkemizi eleştirenler, Mısır'ın darbeci generallerinin karşısında aynı tavrı göstermiyorlar" diyerek, şöyle devam etti:

"Bugün El Cezire Arap kanalının kıdemli gazetecilerinden Ahmet Mansur, Mısır darbe yönetiminin talebi doğrultusunda Alman polisi tarafından Berlin Havaalanı'nda gözaltına alındı. Terörle mücadelemizde bizi yalnız bırakan, terör örgütü mensuplarının ellerini kollarını sallayarak gezmesine göz yuman Avrupa devletleri, ne yazık ki darbecilerin talepleri konusunda çok daha farklı davranıyor. Şu anda Almanya'da bölücü terör örgütünün mensupları orada her türlü faaliyetleri rahatlıkla sürdürürken, kendilerine belgelerine varıncaya kadar her şeyi vermemize rağmen ses çıkarmayanalar, bugün basın özgürlüğü diye diye, işte El Cezire'nin çok önemli bir yazarını gözaltına alabiliyorlar. Niye? Mısır'ın generalleri emretti. Niye? 8,5 milyar avroluk oradan sipariş verdi. Ah para, menfaat, sen nelere kadirsin. Her ne sebeple olursa olsun bu davranış asla kabul edilemez, mazur görülemez ve fikir, düşünce özgürlüğüne burada da görüldüğü gibi engel teşkil eden bu adım bağışlanamaz. Artık bu ikircikli tavra bir son verilmesini bekliyoruz. Biz artık Avrupalılardan çıkarlarla ilkelerin çatışma noktalarında, ilkeleri baş üstünde tutacak bir duruş sergilemelerini temenni ediyoruz."

Haberin Devamı

"BATILILARA DEMOKRASİ DERSİ VERDİK"

"Şimdi önümüzde görüldüğü gibi bir hükümet meselesi var" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sandık tek başına iktidar demedi, sandık koalisyon dedi. Tabii ki sandıktan çıkan milli iradenin bu tecellisine saygı duymak zorundayız. Kimse 'Hayır, ben buna saygı duymuyorum' diyemez. Ve yüksek katılımın olduğu, yüzde 84'ün üzerindeki böyle bir seçimde, Türkiye, eksiklerine rağmen çok büyük bir demokrasi dersini Batılılara vermiştir. Eksiklerine rağmen derken, şunu söylüyorum; bazıları çok huzurlu bir seçim ortamı yaşadık diyorlar. Pek de öyle değil. Nerelerde ne olduğunu da gayet iyi biliyoruz. Ama buna rağmen diyorum ki, Türkiye Batı'ya, Batılılara çok önemli bir ders vermiştir."

Haberin Devamı

"SİZ O AKLI KENDİNİZE SAKLAYIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi koalisyon.... Ama birileri çıkıyor, "Cumhurbaşkanı anayasanın çerçevesi içerisinde davranmalıdır" diyor. Bu birilerine diyorum ki, 'Anayasanın çerçevesi içerisinde davranmadığımızı, hangi anayasa maddesine göre açıklayacaksınız, çıkın açıklayın'. Anayasa neyi emrediyorsa, ben de Cumhurbaşkanı olarak bugüne kadar o çerçevede hareket ettim, anayasa dışına asla çıkmadım. Fakat anayasa ve yasalardan bihaber olanlar kalkıp bize bu noktada yol çizmeye çalışıyorlar. İşte birileri de kalkıyor, neymiş, daha Meclis Başkanı seçilmeden görevlendirmeyi yapacağımı söylüyor. Kusura bakma da, bu işin yol haritasını biz kendimiz belirledik ve bu yol haritası da bu şekilde devam ediyor. Siz o aklı kendinize saklayın. Zaten bu yolda attığınız adımlarla bu ülkeyi bugüne kadar siz karıştırdınız. Ama biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu bilinç içerisinde de şu anda salı günü başlayacak yemin törenlerinden sonra, Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşturulmasından sonra, komisyonlar vs. ondan sonraki süreçte de bizler görevlendirmemizi, gerek anayasa, yasalar, hatta hatta teamüllere varıncaya kadar değerlendirerek bu adımımızı atarız."

Haberin Devamı

"ÖNCE OTURDUKLARI SANDALYENİN SORUMLULUĞUNU ÖĞRENSİNLER"

Erdoğan, "Bizim derdimiz şudur; bir an önce ülkemizi siyasi istikrar ve güven içerisinde geleceğe taşımaktır. Fakat burada kalkıp da bizlere, '1071 rakım, oraya çıkmalıdır', buna benzer ifadeleri kullananlar, önce oturdukları sandalyenin sorumluluğunu öğrensinler. Bize kimse nerede oturacağımızın tavsiyesini yapamaz. O tavsiyeyi millet yapmıştır. Milletin yaptığı istikamette de biz şu anda görevimizi ifa ediyoruz. Malum, 14 parti birleştiniz, 14 parti birleşmek suretiyle karşımıza dikildiniz ama millet hepsini bir kenara koydu, yüzde 52 ile bizi Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördü. Şimdi biz de milletimize layık olmaya çalışacağız. Bütün gayretimiz budur" dedi.

Haberin Devamı

İftar programına, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın yanı sıra iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Bahçeliye: Oturdukları sandalyenin sorumluluğuna varsınlar
MHP lideri Bahçeli: Saray'dan çık 1071'e gel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!