Bu kez Cansu’yla canımız yandı

Güncelleme Tarihi:

Bu kez Cansu’yla canımız yandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 01:42

Muğla Ortaca'da cesedi bulunan Cansu Kaya'nın cinsel saldırı sonrası öldürüldüğü tespit edildi. Gaziantep'te Arzu Köse, Bursa'da ise Sevda Uysal ile annesi Ayşe Şahin öldürüldü. Kadınlar bugün, 'Özgecan yasası artık çıksın' diye yürüyecek.

Haberin Devamı

MUĞLA’nın Ortaca ilçesi Mergenli Mahallesi’nde yaşayan Cansu Kaya (18) pazar günü garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi’ndeki restorandan akşam ayrıldı. Kaya’dan daha sonra haber alınamadı. Genç kızın cesedi, salı günü ablası Arzu Kaya (22) tarafından Çandır Geçişi mevkisindeki su kenarında bulundu.

BOĞUP SUYA ATTILAR

Otopside, Kaya’nın cinsel saldırıya uğradığı, boğulduktan sonra suya atıldığı belirlendi. Gözaltına alınan Kaya’nın erkek arkadaşı U.D.’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

KAMERADAN TESPİT

Cinayetin aydınlatılması için jandarma tarafından oluşturulan 5 kişilik özel ekibin çalışması sonucu ilk ipucu güvenlik kameralarında bulundu. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarında genç kızın olay günü birlikte olduğu tespit edilen iki arkadaşı M. Poyraz C. (17) ve Necati D. (24) dün akşam gözaltına alındı.

Haberin Devamı

‘EŞYALARINI YAKTIK’ İTİRAFI

Necati D.’nin jandarmadaki ilk ifadesinde, “Poyraz, suya atladı, arkasından da Cansu atladı. Cansu sudan çıkmayınca olay yerinden kaçtık. Cansu’ya ait elbise ve çantasını farklı bir noktaya götürerek yaktık” dediği, M. Poyraz C.’nin de bunu doğruladığı öne sürüldü. İki şüphelinin bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Cansu için eylem var

KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu, “Cansu Kaya’nın hesabını sormak, Özgecan Yasasını kazanmak için tüm kadınları yürüyüşe çağırıyoruz!” başlığıyla İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de eylem çağrısı yaptı. Bugünkü yürüyüş için buluşma noktaları İstanbul’da 19.30’da Tünel, Ankara’da 18.30’da Sakarya Heykel ve Eskişehir’de 19.00’da Kanatlı AVM önü.

GAZİANTEP’TE 1, BURSA’DA 2 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Bağımlı kocanın tüfekli cinayeti

Bu kez Cansu’yla canımız yandı

GAZİANTEP Nizip’te işçi Osman Köse (28), eşi Arzu (25) ve 2 çocuğunu alarak babasının evine gitti. Önceki gece Köse çifti arasında iddiaya göre Osman Köse’nin uyuşturucu kullanması nedeniyle tartışma çıktı. Bağımlı koca, av tüfeğiyle 5 yıllık eşine peş peşe ateş etti. Arzu Köse ölürken, Osman Köse gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Metin Faruk TAMER / DHA

Polis sevgili kurşun yağdırdı

Bu kez Cansu’yla canımız yandı

BURSA Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü’nde görev yapan boşanmış polis memuru Abbas Usta (41), eşinden ayrı yaşayan Sevda Uysal (42) ile sevgili oldu. Bir süredir Bursa Valiliği binasında görevli olan polis Abbas Usta, dün Uysal’ın merkez Yıldırım ilçesi Ortabağlar Mahallesi’nde bulunan tütün ürünleri sattığı işyerine geldi. Küfürler edip Sevda Uysal ve annesi Ayşe Şahin’i kurşun yağmuruna tuttu. İki kadın olay yerinde yaşamını yitirirken, cinayet sonrası 155 Polis İmdat’ı arayan Usta, gelen ekiplere teslim oldu.

Haberin Devamı

Bülent CİVANOĞLU- Faruk KAHRAMAN/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!