Başbakan Ahmet Davutoğlu: Erken seçim milletvekillerine saygısızlık

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Erken seçim milletvekillerine saygısızlık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 01:42

Katıldığı TV programında erken seçim ve koalisyon ihtimallerini değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu “Şu anda herkesin yapması gereken ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için hangi opsiyonlar var bunu birer birer denemek. Denerken de ‘Bunu deneyeyim de sonunda bu iş başarılmasın, tekrar seçime gidelim’ gibi bir oyun içine girmemek. Bu, şu anki milletvekillerine de saygısızlık olur yani seçilen milletvekillerimize de bizim için, bütün partiler için” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, erken seçim için oyun içine girmenin “milletvekillerine saygısızlık olacağını” söyledi. Davutoğlu, önceki gün Habertürk-Show TV’de katıldığı canlı yayında erken seçim ve koalisyon ihtimallerine ilişkin soruları yanıtlarken, “Şu anda herkesin yapması gereken tabloyu realist bir şekilde okumak, ülke çıkarını öne almak ve bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için hangi opsiyonlar var bunu birer birer denemek. Denerken de ‘bunu deneyim de sonunda bu iş başarılmasın, tekrar seçime gidelim’ gibi bir oyun içine girmemek. Bu, şu anki milletvekillerine de saygısızlık olur yani seçilen milletvekillerimize de bizim için, bütün partiler için. Bırakalım Meclis açılsın milletvekillerimiz görevlerini yapmaya başlasınlar ve bu arada da biz o milletvekillerimizle bir istişare, güvenoyu alacak bir hükümetin üzerinde duralım” dedi.

KİTAPTA 3 UNSURA BAKARIM

Davutoğlu, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başdanışmanı Ahmet Sever’in kitabına ilişkin soruları da yanıtladı. İyi bir hatırat kitabında üç unsurun olması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti: “Bunun bir anekdotlar yekunu olması değil, sürecin anlatılması... Bir olayı verip o olaydan hüküm çıkarmak değil, süreç içinde iniş çıkışların, çok olaylar yaşanır, bunların iyi anlatılması. İki, sahici olması. Yani selektif olmaması, 12, 15 yıl içerisinde yaşanmış binlerce olayın içinden bazılarını seçip, o da tek taraflı anlatım, test edilmesi mümkün olmayan bir anlatım. Üçüncüsü de bu hatıratın gerçekten hatırat olduğu konusunda herkesi inandırması lazım. Yayınlanma zamanlaması, muhtevası, takdimi ile... Bu üç unsur olmadı mı ben o hatıratı ciddiye almam. Bu hatıratta bu üç unsur da yok. Süreç değil, bir anlatım olarak anekdotlar ve tek taraflı, bir kısmı da gerçeği yansıtmayan anekdotlar, selektif, insanların ruh halinin bütünüyle tek yönde seyretmesi mümkün değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!