YSK kesin sonuçları açıkladı... MHP ve HDP hangi sıralarda oturacak

Güncelleme Tarihi:

YSK kesin sonuçları açıkladı... MHP ve HDP hangi sıralarda oturacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 17:35

Yüksek Seçim Kurulu, bugün 7 Haziran seçimlerinin resmi kesin sonuçlarını açıkladı.

Haberin Devamı

İlk sonuçların gelmesinin ardından, MHP'nin HDP'den çok olan milletvekili sayısı, yurtdışı oylarının sayımı ve Türkiye'deki seçim bölgelerine dağıtımı ile, HDP'nin lehine dönmüştü.
YSK, çok merak edilen, HDP ve MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısını resmen açıkladı; YSK'nın açıkladığı kesin sonuçlara göre, HDP ve MHP, parlamentoda 80'er milletvekili ile temsil edilecekler.

OTURMA DÜZENİ NE OLACAK?

HDP ve MHP'nin aldıkları eşit sayıda milletvekili, iki partinin TBMM Genel Kurulu'ndaki oturma düzenlerini de ilgilenlendiriyor.
Geleneksel olarak, partiler Genel Kurul'daki sıraları, sağdan başlamak üzere en çok vekile sahip partiden başlamak üzere paylaşıyorlar. En çok vekile sahip parti en sağdaki sıralarda otururken, diğer sıralar, yine vekil sayılarına göre TBMM'de temsil edilen diğer partilere ayrılıyor.

Haberin Devamı

HDP ve MHP'nin aynı sayıda vekil çıkarması nedeniyle, gözler TBMM'deki oturma düzeninin nasıl olacağına çevrildi.
Siyasi kulislerde, MHP'nin HDP'yle eşit sayıda vekil çıkarmasına rağmen, yüzde olarak daha çok oy alması nedeniyle, AKP ve CHP'li vekillere ayrılmış sıralardan sonraki sıralara yerleşebileceği, HDP'li vekillerin de en soldaki sıralarda oturabilecekleri konuşuluyor.

BAKMADAN GEÇME!