112 çalışanı, hayatının en acı ihbarını aldı

Güncelleme Tarihi:

112 çalışanı, hayatının en acı ihbarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 17:55

Kütahya'da 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi’nde görev yapan Habibe Duran farkında olmadan 5 yaşındaki kendi öz kızı Ebrar’ın öldüğü, anne ve babasının da ağır yaralandığı trafik kazasının ihbarını alıp ekipleri yönlendirdi. Duran, kısa süre sonra gerçeği öğrenip hastaneye koştu.

Haberin Devamı

Kaza öğle saatlerinde Kütahya-Tavşanlı karayolunun 25’inci kilometresinde meydana geldi. Kütahya’dan Tavşanlı ilçesine gitmekte olan Yaşar Duran yönetimindeki otomobil direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu orta refüje çarpıp takla atarak karşı şeride geçti. Kazayı gören araç sürücüleri 112 acil servisi arayarak ihbarda bulundu.

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi’nde görevli sağlık çalışanı Habibe Duran gelen telefon ihbarını alır almaz ambulansları kaza yerine sevk etti. Kazada yaralanan sürücü Yaşar Duran, eşi Fatma Duran ve 5 yaşındaki torunları Ebrar Şen ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük Ebrar doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Yaşar Duran ile eşi Fatma Duran tedavi altına alındı.

Gelen ihbar üzerine kaza yerine ekipleri sevk eden 112 Komuta Kontrol Merkezi çalışanı Habibe Duran kısa süre sonra acı gerçeği öğrendi. Kaza geçirenlerin annesi Fatma Duran, babası Yaşar Duran ve kendi öz kızı Ebrar’ın olduğunu öğrenen Habibe Duran hastaneye koştu. Duran hastanede kızının öldüğünü anne ve babasının da yaralandığını öğrenince, sinir krizleri geçirdi. Habibe Duran’ı yakınları ve arkadaşları güçlükle sakinleştirmeye çalıştı. Duran’ın bir süre önce eşinden boşandığı ve kazada ölen kızı ile birlikte yaşadığı belirtildi.

Kazada geriye ölen Ebrar Şen’in otomobilin altındaki minik ayakkabısı ile yola saçılan oyuncaları kaldı. Jandarma yetkilileri kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!