Prof. Dr. Yüzügüllü boğularak hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Yüzügüllü boğularak hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 10:11

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü, tatil için geldiği Milas ilçesinde denizde boğuldu.

Haberin Devamı

Güllük Mahallesi'ndeki yazlığında ailesiyle tatil yapan Yüzügüllü (66), yüzmek için denize girdi. Bir süre sonra Yüzügüllü'nün çırpındığını gören vatandaşlar, görevlilere haber verdi. Kıyıya çıkartılan Yüzügüllü, sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Muğla Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Yüzügüllü'nün cesedi, otopsinin ardından ailesince alınarak Eskişehir'e götürüldü. Yüzügüllü'nün daha önce kalp ameliyatı geçirdiği, emekliliğine kısa bir süre kaldığı öğrenildi.

Prof. Dr. Yüzügüllü boğularak hayatını kaybetti

ESKİŞEHİR'E GETİRİLDİ

Muğla'nın Milas İlçesi’nde girdiği denizde boğulan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı 66 yaşındaki Prof.Dr. Nihat Yüzügüllü’nün cenazesi Eskişehir’e getirildi. Prof.Dr. Yüzügüllü, yarın toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Eskişehir’den Milas İlçesi’ndeki yazlık evine giden Prof.Dr. Nihat Yüzügüllü, dün girdiği denizde bir süre yüzdü. Yüzügüllü’nün denizde batıp çıktığını görenler onu kıyıya götürdü. Gelen sağlık ekibinin yaptığı müdahalelere rağmen Prof.Dr. Yüzügüllü kurtarılamadı.

Yaklaşık 10 yıl önce By-pass ameliyatı geçirdiği belirtilen Nihat Yüzügüllü’nün cenazesi yakınları tarafından Muğla Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak memleketi Eskişehir’e getirilecek. Ölümü kentte üzüntü ile karşılanan Prof.Dr.Nihat Yüzügüllü için yarın saat 15.30’da ESOGÜ Meşelik Kampusu’ndeki Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu’nda tören düzenlenecek. Tören ardından Prof.Dr. Yüzügüllü’nün cenazesi aynı kampus içerisinde bulunan ESOGÜ İlahiyat Uygulama Camii’ne götürülecek. Burada ikindide kılınacak cenaze namazından sonra Prof.Dr.Nihat Yüzügülü, Eskişehir’de toprağa verilecek.

Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü kimdir?

1949 yılında Sivrihisar’da doğan Yüzügülllü, ilk ve ortaokulu Sivrihisar, liseyi Eskişehir’de okudu. 1974 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1975 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde asistanlığa ve doktora eğitimine başladı. 1981 yılında doktorasını tamamlayarak, Anadolu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı.

Haberin Devamı

1984 yılında Yardımcı Doçentliğe, 1991’de Doçentliğe, 1997 yılında ise Profesörlüğe yükseltildi. 1993 ağustosunda itibaren iki yıl süreyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin kuruluş çalışmalarında Bilgi İşlem Daire Başkanı (tedviren) ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı. Bu dönemde üniversitenin Bütçe, İdari ve Mali İşler, Öğrenci ve Not İşleri ve Rektörlük otomasyon çalışmalarını başlattı. Bilgi İşlem Dairesini oluşturarak, üniversitenin ilk internet bağlantılarını gerçekleştirdi. Mühendislik Fakültesi Fakülte Kurulu ve Üniversite Senatosu üyeliklerinde bulundu.


Üretim planlaması, stok yönetimi ve kontrolü ve üretim yönetimi teknolojilerinin yeterli bir düzeyde uygulanabilmesi için ön koşul olan katılımcı yönetim konularında çalıştı.

Haberin Devamı

Eskişehir ODTÜ mezunları topluluğunun oluşumunu gerçekleştirerek, Eskişehir ve Çevresi ODTÜ Mezunları Derneğinin kuruluşunda görev aldı.

BAKMADAN GEÇME!