Kesik baş davasında cezayı az bulan savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi

Güncelleme Tarihi:

Kesik baş davasında cezayı az bulan savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 13:35

ISPARTA’nın Yalvaç İlçesi’nde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider’i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Y. hakkında geçen martta mahkemenin verdiği ömür boyu hapis cezasıyla ilgili Yargıtay’a itirazda bulunan savcı Osman Çabuk, kararın kanuna aykırı olduğunu belirterek ’ağırlaştırılmış ömür boyu hapis’ cezası istedi.

Haberin Devamı

Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde 29 Ağustos 2012 tarihinde, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider’i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan 30 yaşındaki Nevin Y. ’canavarca hisle adam öldürme’ suçundan yargılandığı davanın 25 Mart 2015’teki son duruşmasında, ’kasten adam öldürme’ suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 81’inci maddesi uyarınca ömür boyu hapis cezası alırken, iyi hal indiriminden yararlanamadı.

KARAR TEMYİZ EDİLDİ

Olayın baştan beri soruşturmasını yürüten savcı Osman Çabuk cezayı yetersiz bularak, 4 Mayıs 2015 tarihinde kararı temyiz etti. Savcı Çabuk, Nevin Y.'nin cinayeti önceden planladığını, bu nedenle sanığın TCK’nın 81’inci maddesiyle cezalandırılmasının yeterli olmayacağını, savcılığın esas hakkındaki mütalaasında belirttiği üzere ’tasarlayarak adam öldürme’ suçuyla cezalandırılması gerektiğine ilişkin dilekçeyi Yargıtay’a gönderdi.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEDİ

Dilekçede, Nevin Y.'nin cinayetten 2 yıl önce maktul Nurettin Gider ile ilişkisinin olduğu, hamile kalması üzerine topluma ve ailesine karşı tecavüze uğradığını inandırmak maksadıyla maktulü öldürmeyi planladığına işaret edildi. Sanığın olay gecesi maktulle telefonda konuşarak eve çağırdığı, yukarı çıkması için damdan aşağı ip sarkıttığı, tırmandıktan sonra da evin arkasına dolaşarak Nurettin Gider’e ateş ettiğinin sabit olduğu belirtildi. Bu nedenlerle Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen ’ömür boyu hapis’ cezasının kanuna aykırı olduğu vurgulanarak, kararın sanık aleyhine bozulması ve Nevin Y.'nin ’ağırlaştırılmış ömür boyu hapis’le cezalandırılması talep edildi. Maktulün eşi Kezban Gider ve annesi Zeynep Gider’in avukatları Dudu Kılınç da savcılıkla aynı görüşte kararı temyiz ettiklerini açıkladı.

SANIK AVUKATI DA TEMYİZE BAŞVURDU

Nevin Y.'nin avukatı Hüseyin Aksoy’un ise mahkemenin kararında sanık lehine olan tahrik unsurlarının göz önünde bulundurulmadığı, Adli Tıp Kurumu tarafından daha önce verilen raporun dikkate alınmadığı gibi nedenlerle kararı temyiz ettiği kaydedildi.

Yargıtay kararı bozduğu takdirde mahkeme dosyayı yeniden görüşecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!