Davutoğlu ile Erdoğan arasındaki görüşmede ne olacak

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu ile Erdoğan arasındaki görüşmede ne olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 09:54

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıkarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la seçim sonrası ilk görüşmesini yapması bekleniyor. Kulislerde Davutoğlu’nun istifasını Erdoğan’a sunabileceği konuşulurken Erdoğan’ın da yeni hükümet kuruluncaya kadar Davutoğlu’nun görevini sürdürmesini isteyeceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

AK Parti, tek başına iktidar çoğunluğunu kaybettiği seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu bakan ve parti yöneticileriyle dün seçim sonucunu ve olası iktidar seçeneklerini değerlendirirken, seçimdeki oy kayıplarının nedenlerinin de detaylı bir biçimde araştırılması talimatını verdi.

YOL HARİTASI DEĞERLENDİRİLECEK

Davutoğlu’nun bugün de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıkarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la seçim sonrası ilk görüşmesini yapması bekleniyor. Kulislerde Davutoğlu’nun istifasını Erdoğan’a sunabileceği konuşulurken Erdoğan’ın da yeni hükümet kuruluncaya kadar Davutoğlu’nun görevini sürdürmesini isteyeceği belirtiliyor. Davutoğlu’nun Erdoğan ile görüşmesinde seçim sonuçları ve sonrasına ilişkin yol haritası konusunda da değerlendirme yapacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

OY KAYIPLARINA ARAŞTIRMA TALİMATI

Davutoğlu başkanlığında bakanlar ve parti kurmayları ile 7.5 saat süren görüşmede ise “Beklenmeyen bir sonuç aldık. Ancak vatandaş yine ilk iktidar seçeneği olarak bizi görerek birinci parti yaptı. Vatandaşın bu mesajını iyi bir şekilde değerlendirip iktidar seçenekleri üzerinde ciddi çalışmalıyız. Seçim dönemi geride kaldı. Artık o dönemi geride bırakıp, geleceğe bakmak gerekir. Hiçbir partinin sonuçlar karşısında uzatılan eli tutmamak, gelmek isteyene kapıları kapatmak gibi lüksü olmaması gerekir.

Ancak bu tablodan uzun ömürlü istikrarlı bir koalisyon seçeneğinin çıkması da çok zor. Sonuçta bir azınlık hükümeti ile erken bir seçim olasılığı da dikkate alınarak hiçbir şekilde rehavete kapılmadan yolumuza devam etmeliyiz” görüşleri öne çıktı. Davutoğlu da oy kayıplarına ilişkin il il, ilçe ilçe, kapsamlı bir araştırma yapılması talimatı verdi. Bu kapsamda ayrıntılı anket çalışmaları yapılacağı belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!