Kilitli faciada herkese beraat

Güncelleme Tarihi:

Kilitli faciada herkese beraat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 01:41

Pınarbaşı’nda 4 yıl önce cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 tutuklu ve hükümlü içeride ‘kilitli’ kalınca yanarak can vermişti. Olayla ilgili bugüne kadar 4 farklı bilirkişi raporu hazırlandı. Son duruşmada 3 sanığa da beraat çıktı.

Haberin Devamı

KAYSERİ Pınarbaşı’nda 16 Eylül 2011’de Van’dan İstanbul’a giden, 5 tutuklu ve hükümlünün cezaevi nakil aracında çıkan yangında yaşamını yitirmesiyle ilgili davada karar çıktı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada, sürücü Cafer S., dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Ayazağa Cezaevi Sevk Bölük Komutanlığı Sevk Takım Komutan Yardımcısı İsmail B. ve araç komutan yardımcısı Mustafa K. hakkında asli kusurlu olmadıkları gerekçesiyle beraat kararı verildi. İddianamede, yangında kusurları bulunduğu gerekçesiyle Cafer S., İsmail B. ve Mustafa K. hakkında, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

4 RAPOR 3 GÖRÜŞ

5 GÜNDE 3 bin 166 kilometre yol alan araçtaki yangına ilişkin 4 bilirkişi raporu hazırlanmıştı.
İlk raporda, araçların servis hizmeti bakımından yeterli alt bakım görmediği vurgulandı.
2’ncisinde yangının standart dışı yakıt ve soğutma sistemi arızası gibi motordaki eksik bakımdan meydana geldiği sonucuna varıldı.
3’üncü raporda, sürücü Cafer S. ve araç bakımından sorumlu servis yetkililerinin tali, akaryakıt istasyonu yetkililerinin ‘asli’ fail olduğu iddia edildi.
Son raporda ise benzin istasyonu çalışanlarının, bakım servis yetkililerinin, sürücü ve araç komutanı ile Adalet Bakanlığı görevlilerinin kusursuz olduğu, aracın uzun süre kullanıldığından motorda sıcaklığın yükselmesi ve sızan yağların egzoz gazlarıyla tutuşmasıyla yangının çıkmış olabileceği ifade edildi. İsmail SAYMAZ

Haberin Devamı

İmdat çığlıkları ve 5 ölüm

VAN’dan yola çıkan cezaevi aracı, Elazığ’a ulaştığında motoru arızalanmış, şoförler arızayı giderip yakıt ikmali yaptıktan sonra yola devam etmişti. Ancak sabaha karşı Kayseri-Malatya karayolunun Karakuyu köyü mevkisine gelindiğinde motordan dumanlar çıkmaya başlamış, sürücü durumu aracın arka kısmında oturan askerlere haber verene kadar alevler büyümüştü. ‘İmdat’ çığlıkları atan tutuklu ve hükümlülerin bulunduğu bölümün kilidini açamayan jandarmalar kendilerini dışarı atarak kurtarmış, kısa sürede ‘kömür’e dönen araçta 5 kişi yanarak can vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!